Excellars AS

A leading importer of wine to the Norwegian market.

Se hele utvalget til Excellars AS

Excellars AS is a leading importer of wine to the Norwegian market. We have an exciting portfolio consisting of wines that we have tailor-made for the Norwegian market as well as internationally renowned wine brands. Our best-known brands are Doppio Passo, Pietro di Campo, Cantina di Soave, Les Fumée Blanches, Château Bonnet, Monteraponi, Weingut Pflüger and Johan Bihn Liebfraumilch. Excellars is a part of Arcus Gruppen - the leading supplier of wine to the Norwegian market

“Norway’s most commercial wine company”

— Excellars

Excellars experts

The team

Bilde av Excellars Copy

Våre produsenter

Weingut Pflüger

Dagens eier og vinmaker, Alexander Pflüger, tok over etter faren sin i 2010. Før dette hadde ikke denne vingården, som har vært i Pflüger-familiens eie i tre generasjoner, drevet med eksport. Alexander ville det anderledes, og startet umiddelbart jobben mot internasjonale eksportmarkeder. Nå eksporteres rundt 50 prosent av produksjonen, og Norge er det største eksportmarkedet, og står for 30 prosent av volumet. Weingut Pflüger la om til økologisk drift tidlig på 80-tallet, og ble sertifisert i 1989. I 2007 ble gården sertifisert biodynamisk. Alex jobber utrettelig for å skape vinmarker med et rikt biomangfold, og det kryr av insektshoteller over alt.
— Se alle produkter

Az. Agr. Monteraponi

Monteraponi er en vakker eiendom på 200 hektar, midt i indrefileten av Chianti Classico. Eiendommen har 10 hektar med vinmarker under dyrking, og det resterende arealet er stort sett uberørt skog. Den eldste bygningen på Monteraponi er fra slutten av 900-tallet, mens mesteparten av den resterende bygningsmassen er fra 1200- og 1300-tallet. På Monteraponi er filosofien å lage klassiske viner på stedegne druer, i pakt med naturen. Eier og vinmaker Michele Braganti sverger til en streng tolkning av økologisk drift, og alle vinene behandles skånsomt før de tappes ufiltrert på flaske.
— Se alle produkter

Cant. di Soave

Cantina di Soave ble etablert i 1898 og er i dag en av Italias største og mest anerkjente vinprodusenter. Cantina di Soave kontrollerer 6000 hektar vinmarker i Veneto, 48% av Soave DOC området, 43% av Soave Classico og hele 49% av Valpolicella DOC. Cantina di Soave bruker den mest moderne teknologien til å styre kvalitetskontrollen av både vinmarker, druer og vinproduksjon. Organisasjonen er bygget for å forstå og tilfredsstille behovene til dagens internasjonale vinmarked på best tenkelige måte.
— Se alle produkter

Casa Vinicola Botter

Doppio Passo - en folkelig “Mini-Amarone”

For 10 år siden vakte den den fruktige og generøse vinen fra Sør-Italia stor oppmerksomhet i vinkretser. Av kjennere ble den omtalt som en mini-Amarone. I 2016 skaper Doppio Passo igjen overskrifter når den, som den første av polets bestselgere er sertifisert økologisk.

Vinmonopolets salg av øko-vin har fått en markant økning takket være Doppio Passo sitt grønne skifte. Ene og alene vil merket utgjøre omtrent en fjerdedel av det totale salget av øko-vin på polet, noe som er over fem ganger så mye som nummer to på listen.

— Se alle produkter

André Lurton

André Lurton er en av de viktigste produsentene i appellasjonene Entre-Deux-Mers og Pessac-Léognan. Han ble født på Château Bonnet i 1924, og har bodd der siden. Han var mannen bak oprettelsen av kvalitetsappellasjonen Pessac-Léognan i 1987, noe som stoppet utvidelsen sørover av Bordeaux by, og tok vare på det unike jordsmonnet, bestående av grus i dette området.
— Se alle produkter

Pietro di Campo

En smak av piemonte

I Piemonte produseres noen av Italias mest anerkjente røde viner laget av Barbera, Nebbiolo og Dolcetto druer. Områdets fascinerende og vakre landskap, gastronomi og vin i verdensklasse er nok forklaringen på hvorfor norske konsumenter har oppdaget og forelsket seg både i området og ikke minst i vinene herfra.

Serien med viner fra Pietro di Campo består i dag av tre viner laget av Barbera, Nebbiolo og Dolcetto druer og er en brilliant måte å stifte bekjentskap med Piemonte.

— Se alle produkter

François Lurton

Etter drøye 25 år i vinverdens toppskikt er François Lurton fremdeles like aktuell. Vin som sysselsetting var kanskje selvsagt med tanke på pappa André - en levende legende i vinverden. På slutten av 80 og 90 tallet jobbet François som flying winemaker i Argentina, Chile, Spania og Frankrike. Gjennom dette arbeidet så han et enormt potensiale også utenfor Frankrike. Han begynte å kjøpe vinmarker og bygge opp nye vingårder. Pionerånd og hardt arbeid har gitt suksess og i dag lager han vin med stor suksess i fire land.
— Se alle produkter