Symposium Wines AS

Fokus på konsumentene og deres behov—hele tiden under mottoet "Kvalitet for enhver pris!".

Se hele utvalget til Symposium Wines AS

Symposium Wines was esablished by Master of Wine Sebastian Bredal in 2009. Today, our company, consist of a skilled team of four colleagues passionately striving to find the best value wines, at any price point, from all over the world to your dinner table. Even if our producers enjoy a great distribution in the off-trade monopoly, we have also a strong presence on the Norwegian restaurant scene.

The journey with Symposium Wines and our suppliers has been a tremendous one, now being one of the largest companies in the industry – and still growing. Thanks to the dedication of our team, our producers and the quality wines we proudly distribute, we can look to a bright future with great expectations.

Bilde av Sebastian Bredal Om Selskapet

“Seeking out excellent value and quality at entry level as well as at the premium level, that’s why we get up in the morning. ”

— Sebastian Bredal

The colleagues

Bilde av Symposium Wines Copy
Eirik Andersen 52444 Version 2 Copy 1

Eirik

Managing Director

Extensive management experience from Vinmonopolet, where he was managing the Market and Portfolio department. Degree in trade, retail, management and economics from Norwegian School of Business , WSET Diploma and Sommelier.

Sebastian Bredal 52234 Version 2 Copy 1

Sebastian

Portfolio Director

Master of Wine since 2010. WSET Diploma, sommelier. Master degree IT, bachelor economics. WSET course provider. Judges at Decanter World Wine Awards.

Caroline Wadahl Uhlen 51866 Version 2 Copy 1

Caroline

Portfolio Manager

Master in International business. Extensive experience from branding and retail before entering the wine industry. Sommelier, awarded best candidate of the year.

Yngvild Haugen Skaaraas 52493 Version 2 Copy 1

Yngvild

Product Manager

Master in PR and communication. Long experience from the Horeca. Sommelier.

Et utvalg av våre produsenter

Masi Agricola

Historien om Masi er historien om en familie og deres vinmarker i Verona, i Veneto. Navnet Masi kommer fra vinmarkene Vaio dei Masi, i hjertet av Valpolicella Classica, som familien Boscaini kjøpte i 1772. Familien har siden dengang vært kjent som den historisk vikitgste Amarone-produsenten i Italia. Vaio de Masi er blant de best beliggende vinmarkene langs åsryggene i Veneto; godt eksponert for lange solfylte dager, kombinert med det tempererte klimaet ved Gardasjøen. Helt fra slutten av 1700-tallet har disse vinmarkene produsert førsteklasses viner fra druesortene Corvina, Rondinella og Molinara - de tradisjonelle druesortene i dette området av Nord-Italia. Masi laget den opprinnelige ripasso-vinen for første gang i 1964, vinen som nå kalles Campofiorin. Det er Amarone-viner Masi allikevel er mest kjent for. Masi er alene om å produsere fem forskjellige Amaroner, hver med sin særegne stil: Costasera, Costasera Riserva og enkeltvinmarksamaronene Campolongo di Torbe, Mazzano og Serego Alighieri Vaio Armaron. Fellesnevneren for disse vinene er den kompromissløse kvaliteten. Masi kontrollerer drøyt 150 hektar i Veneto-området, men har også vinmarker i Tupungato Valley i Mendoza i Argentina.
— Se alle produkter

Wongraven Wines

Wongraven Wines er musiker Sigurd Wongravens lidenskapelige vinunivers hvor Wongraven selv samarbeider med utvalgte vinbønder om å produsere viner fra klassiske vinregioner i forskjellige stiler. Wongraven utviklet lidenskapen for vin gjennom turnévirksomhet over hele verden gjennom de siste 15-20 årene. Han har i de senere år også skolert seg vinfaglig for å kunne fordype seg ytterligere. Wongraven blander selv sine egne cuveér basert på vinifikasjon gjort av vinbøndene han samarbeider med. Han er også involvert i andre faser av produksjon som innhøsting og tapping, og han designer etikettene. Vinene fremstilles økolgisk eller etter økologiske prinsipper for å gi en mest mulig jordsmonnspreget og fruktdreven stil.
— Se alle produkter

Weing. von Winning

Von Winning representerer en ny generasjon tørr Riesling.Vinmakerne her ser på sine viner som the Coche-Dury of the Pfalz. Med dette mål for øyet, blir resultatet svært delikate rieslinger som demonstrerer en eksepsjonell finesse, kompleksitet og harmoni. Vingården ble grunnlagt allerede i 1849, og besitter parseller i de mest anerkjente vinmarkene i Pfalz, eksempelvis Jesuitengarten og Kirchenstück. Fra årgang 2008 innførte man forsiktig bruk av ny eik i vinifikasjonen for toppvinene. Siden da er også alle vinmarkene dyrket med økologiske og dels biodynamiske prinsipper. Vinene gjæres nå helt naturlig og ingen klaring og filtrering finner sted. Vinene blir raskt utsolgt og allokasjonene er små. Weingut Von Winning ble kåret til Newcomer of the year i den prestisjefylte vinguiden Gault Millau for 2012.
— Se alle produkter

Viña Casa Silva

Viña Casa Silva er kjent for å levere konsistent høy kvalitet på sine viner. Det familieeide selskapet, nå i sin femte generasjon, er den vinprodusenten i Chile som har blitt tildelt flest utmerkelser siden år 2000.Familieverdier, innovasjon og respekt for naturen står sentralt i selskapets filosofi. En betydelig andel av vinmarksarealet dyrkes økologisk, og Casa Silva er en av kun tre produsenter i Chile som i sin helhet har fått sertifisert sine vinmarker i henhold til Wines of Chile Sustainability Code. I tillegg til flaskevariantene, lages det også en kartongvin som hvert år kommer svært godt ut i vinpressens ulike testpaneler.
— Se alle produkter

Les Grands Chais de France

J.P. Chenet fra Sør-Frankrike så dagens lys så tidlig som i 1984. Selskapet bak, Les Grands Chais de France, er ingen beskjeden bedrift. Familieselskapet med Joseph Helfrich ved roret er intet mindre enn Frankrikes største eksportør av vin. Suksessen startet med Helfrichs oppsiktsvekkende design av den særegne J.P. Chenet-flasken i 1984. Flasken var såpass unik i sin form og i sin identitet at den fikk et eget tilnavn| Joséphine. Joséphine-flasken gjorde det enkelt for vindrikkere verden over å kjenne igjen J.P. Chenet. Dette sammen med et forholdsvis lett navn å uttale og at markedsføringen ble fokusert på druetypen, gjorde at J.P. Chenet ble en umiddelbar suksess. Selskapet tilstreber en mest mulig miljøvennlig produksjon, de har blant annet systemer for gjennvinning av vann som blir brukt til rensing av flasker og rengjøring av utstyr. Papir-emballasje er av gjenvunnet materiale. Strenge krav til vindyrkerne, evne til nytenkning, innovative forpakninger og generell kvalitetsbevissthet bidrar til at J.P. Chenet fremdeles er blant verdens aller mest kjente og kjære viner.
— Se alle produkter