Vinordia AS

Vinordia has been and still is one of the market leaders within wine-import to the Norwegian market.

Se hele utvalget til Vinordia AS

Our story began in 2002, when Arcus divested and set up separate entities for several of its business units. Vinordia was the newborn company for import of wines and spirits. Since then, Vinordia has been a market leader for wine import to Norway. As a wholly owned subsidiary of Arcus Vingruppen we benefit greatly from market insight, economy of scale and best-in-class knowhow, yet we operate as a separate business unit and benefit from an agile culture and high span of control.

Portfolio

Vinordia has a history of importing alcoholic beverages from majority of the world`s wine producing regions. Our specialty is wine, and most come from Europe. However, we also have long tradition for importing and selling wine from Australia, South Africa and South America. We work with great people and great wines, no matter where they are from.

If you look through our catalogue, you will find a vast range of producers. What they have in common is that they are great people who all make high quality wines. Our history of success is by large due to our ability to understand market needs and translating it into sustainable partnerships where we can build brands and distribution over time.

To us, prosperous business comes from long-term partnerships throughout the value chain. From grapes to vinification, -through distribution, marketing and sales. In the end, we have happy consumers who get great value and reward us by being loyal.

“We don`t judge, we love it all; the new, the old, the organic, the clean and the dirty!”

— Vinordia

Bilde av Vinordia 284 Copy

The team

In Vinordia, we believe in being a team. Hence, we have left the traditional silo mindset in favor of a more agile crossover team, where Liv Lorntzsen, Helge Storflor and Endre Gaarder Holien set the core. Amongst us, we have decades of experience working with wine at multiple levels and have in-depth knowledge about the value chain we are a part of. Our know-how comes from years of experience working in and outside of the wine business within procurement, business development, management, sales and more.

To make sure we can focus on our core business, we have a great team of supporters where Marianne Tyldum runs marketing, Benjamin Eklund runs our numbers and Marianne Holmesland runs our logistics.

If you want to know more about who we are and what we do, please don`t hesitate to call or send us an e-mail!

Et utvalg av våre produsenter

Domaine Laroche

Laroche – En suksesshistorie

Gwenäel Laroche, også kjent som den sprudlende Madame Laroche, har snart viet 30 år av sitt liv til de syrefriske hvitvinene fra Chablis. Hun er Domaine Laroche sin ambassadør og er ofte å se på tilstelninger i Norge.

Eventyret startet allerede i 1850 for Domaine Laroche og er sterkt knyttet til områdets historie. Hovedkontoret ligger i ”Obédiencerie of Chablis” som er et gammelt kloster hvor levningene etter helgenen St. Martin ble holdt skjult i et helt tiår i Middelalderen. Munkene lagde vin her og historien lever i veggene i det gamle presserommet som brukes den dag i dag til spesielle anledninger. De gamle kjellerne er fremdeles i bruk for lagring av husets toppviner.

Laroche eier 90 hektar fordelt på de beste områdene i Chablis, både på Grand Cru-åsen samt i Premier Cru vinmarkene. Gregory Viennois er hovedansvarlig for markene og produksjonen av vinene. Hos Laroche er filosofien enkel: gi hver arbeider i vinmarken ansvar for et avgrenset område eller plott. Dette blir vedkommendes egen ”baby”, og da alt arbeidet i vinmarkene foregår for hånd så vil hvert plott ha jevnlig tilsyn av samme person fra gang til gang. Slik får den ansatte et forhold til sitt område og kjenner hver eneste vinstokk ut og inn, og vil igjen sørge for optimal omsorg for hver av disse. Filosofien har vist seg genial og i dag er gjengen i vinmarkene en tett sammensveiset gruppe som har fulgt Laroche i mange år. Til og med andre generasjon er å finne i markene.

Det lages Petit-Chablis og Chablis av innkjøpte druer og et stort antall Premier- og Grand Cru-viner. De to sistnevnte kun fra egne marker. På nest øverste hylle finner vi viner fra følgende vinmarker: Vaudevey, Fourchaumes, Vaillons, Fourneaux, Montmains, Beauroys, Vaucoupins, La Chantrerie, Mont de Milieu og Côte de Léchet. Klatrer vi opp til øverste hylle, lages Grand Cru fra Les Clos, Bourgros og Les Blanchots.

Som en hyllest til helgenen St. Martin, produseres det en generisk Chablis som lages kun på egne druer. Vinen har blitt varemerket til Laroche i Chablis. I 1991 ble det besluttet å lage en spesial cuvée fra Domaine Laroche. La Réserve de l’Obédience ble født. Og her brukes kun det aller beste druematerialet fra Grand Cru Les Blanchots; hvor Laroche er desidert største eier med 4,5 hektar.

Jordsmonnet i Chablis er helt spesielt og består av såkalt kimmeridge kalk, en kalkåre som begynner ute i Atlanterhavet og dukker opp blant annet i Dorset i England og i Chablis før den dukker ned igjen og fortsetter mot Russland. Ispedd denne kalkgrunnen finne vi en mengde fossiler fra den tiden da Chablis lå under vann som en del av Paris-bassenget. Hovedandelen av fossilene består i en type østers, Exogyra Virgula, og Belemnitt som er en mindre åttearmet blekksprut. Det uvanlige jordsmonnet gir Chablisvinene en ekstra tørr, mineralsk karakter som av og til kan minne om salt hav og østers.

Etter en real oppsving for huset Laroche i Chablis i 1985 begynte tankene å vandre til andre deler av Frankrike med potensial for druedyrking. Valget falt på Corsica, men på grunn av uroligheter internt på øya ble den aktuelle eiendommen bombet og det var bare å lete videre. Det skulle vise seg at Languedoc, hvor det på den tiden var lite eksport, hadde stort potensial og ble hjem for enda en gren av Domaine Laroche. Etter noen år med produksjon av chardonnay i høyere liggende områder var suksessen et faktum og eiendommen Mas La Chevalier ble kjøpt i 1995 sammen med de to vinmarkene Roqua Blanca og Peyroli, totalt 40 hektar. Førstnevnte ligger som et amfiteater mot solen og her dyrkes syrah, mourvedre, cabernet sauvignon, grenache og merlot på leirholdig kalkstein og skifer. Peyroli er viet til chardonnay og med varme dager og kjølige netter, sammen med et jordsmonn bestående av leire og kalkstein, oppnås perfekt modning og mineralitet i druene.

Av de to enkeltvinmarkene lages kun estate viner kjent under navnet Mas La Chevalier og vinmarksnavnet. I tillegg lages toppvinen La Croix Chevalière kun i de aller beste årganger av druer fra de beste plottene i Roqua Blanca, med størsteparten syrah og resten grenache. Utover Mas La Chevalier sine egenproduserte viner kjøpes det også inn et stort antall druer til produksjonen av Chardonnay L, en av Norges største salgssuksesser gjennom tidene.

Årsaken til suksessen kan enkelt forklares med at da Laroche etablerte seg i Languedoc var det lite konkurranse, andre produsenter hadde ennå ikke sett potensialet. Etterspørselen etter godt produserte viner til konkurransedyktige priser var høy og Laroche leverte, både flaske og bag-in-box. I dag eier de fleste store aktørene i fransk vinbransje eiendommer i Languedoc og både kvalitet og etterspørsel øker stadig.

Domaine Laroche ser alltid fremover og også utover landegrensene produseres det vin. Under navnene L’Avenir i Sør-Afrika og La Viña Laroche i Chile lages både rødt, hvitt og rosé på både lokale og internasjonale druer.

— Se alle produkter

Fenocchio

Vinfirmaet Fenocchio så dagens lys i 1864 i Bussia Sottana. Da var da en liten gård med lovende vinmarker beplantet med Nebbiolo, Barbera og Dolcetto. Siden har vingården utvidet med også andre vinmarker i Barolo og Castellereo. I dag eies og drives vingården av Stefanos tippoldebarn Alberto og Claudio, og det er fortsatt vinmarkene i Bussia Sottana som står i sentrum for produksjonen. I dag reknes vinmarkene for noen av de beste for dyrking av klassisk og lagringsdyktig Barolo. Da ny eik og mer moderne vinifikasjonsmetoder kom til Piemonte var Fenocchio en av produsentene som kompromissløst holdt på de tradisjonelle metodene. Filosofien var| ”jo mer andre produsenter fjerner seg fra de tradisjonelle metodene, jo mer unik vil vår vin være”. Denne tankegangen har gjort at Fenocchio i dag nyter stor respekt som leverandør av tradisjonell piemontevin.
— Se alle produkter

Champagne Mailly

Siden 1929 har det vært produsert praktfull og elegant Champagne med utgangspunkt i dette unike jordsmonnet med klassifikasjonen grand Cru! Vinmarkene ligger i Mailly Champagne, en av de 17 grand Cru områdene i Champagne. Eiendommen er kun beplantet med de to noble druetypene Pinot Noir (75%) og Chardonnay (25%) og Mailly selger kun det som de selv produserer. Med respekt for kunsten å blande kombinerer kjellermesteren de to druetypene fra ulike parseller fra mer enn 10 år med ”reserve viner”. Alle vinene er lagret i Maillys egne kalkstenskjellere 20 meter under bakken. Totalt produserer Champagne Mailly 10 ulike Grand Cru champagner i fire serier, the Classic, the Specials, the Artistic and the Prestige.
— Se alle produkter

Olivier Leflaive Frères

Burgund strekker seg fra Beaujolais i sør til Chablis i nord| og er et av verdens mest tradisjonsrike og sofistikerte vindistrikter. Vinhuset Olivier Leflaive har base i landsbyen Puligny-Montrachet og nyter anerkjennelse som en av av de mest suksessrike vinmakerne i distriktet. Etter oppvekst på berømte Domaine Leflaive startet Olivier sin egen negociant-virksomhet i 1984. Til forskjell fra de fleste andre vinhandlere på den tiden| kjøpte han ikke ferdige viner eller druemost på det åpne markedet| men derimot druer fra dyrkere som familien har kjent til alle tider. Sammen med broren Patrick og vinmakeren Franck Grux driver han en eiendom som har vunnet meget stor anerkjennelse i markedet. Olivier Leflaive viderefører dermed familiens lange historie og viktige rolle i regionen med viner med stort særpreg| anerkjente verden over.
— Se alle produkter