Vinuniq AS

Fleksibilitet, innovasjon og merkevarebygging

Se hele utvalget til Vinuniq AS

Fleksibilitet, innovasjon og merkevarebygging er grunnpilarene i det dynamiske og unge selskapet, Vinuniq. Markedsinnsikt og dyp forståelse av kundens behov gir oss de nødvendige forutsetninger til å skape vekst for egne produkter og våre leverandører. Vi snur oss raskt rundt for å være de første i markedet når mulighetene byr seg.

“Vinuniq selger et øyeblikk. En følelse. Et øyeblikk av nytelse i hvert glass”

— Ane-Karine Sand, Managing Director

Klassisk og moderne er ord som beskriver Vinuniq godt. Dette er selvmotsigende ord som gir mening siden porteføljen til Vinuniq er en god blanding av klassiske vinområder og kreative viner og vinstiler.

Porteføljen består av unike viner fra både Europa og Sør-Amerika, derav ordet Vinuniq. Vinprodusentene som selskapet representerer i det norske markedet, er familiedrevne vingårder med fokus på kvalitet. Kvalitet vil alltid stå høyest på prioritetslisten i selskapet selv om kreativitet og engasjement er nøkkelord som driver selskapet videre.  

Bilde av Ak2

Team

Bilde av Vinuniq Copy
Ane Karine Sand 81 Version 2 Copy

Ane-Karine

Managing Director

Verdensborger med Mastergrad i International Marketing, og vinoppdragelse fra Italia. Ane-Karine har studert og jobbet flere år i utlandet. Etter noen år i Citibank tok lidenskap for gode smaksopplevelser Ane-Karine til Italia, hvor hun jobbet for en av Valpolicellas ledende vinhus. Dette bidro til å forsterke interessen for mat, vin og det gode liv! I 2012 startet hun i Vinordia, som porteføljeansvarlig og fikk i 2016 muligheten til å lede Vinuniq, som byr på nettopp det gode liv gjennom unike viner og nytelse på glass

Bilde av Vinuniq

Et utvalg av våre produsenter

Bod. Julián Chivite

Regionens eldste og mest anerkjente vinhus er Bodegas Gran Feudo som eies av vinprodusenten Julian Chivite. Chivitefamilien er en del av spansk historie og kultur og vingården ble allerede etablert på 1600 tallet. Den viktigste druen er Tempranillo, men det dyrkes også klassiske franske druer som Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot og Moscatel. Gran Feudo er det viktigste varemerket til Chivite, og har vært i salg i Norge i omkring 60 år.
— Se alle produkter

Odfjell Vineyards

Bergenser og skipsreder Dan Odfjell kjøpte seg tidlig på 1980-tallet en gammel fruktgård i den vakre Maipo-dalen. Det skulle bli starten på noe så sjeldent som et norsk vineventyr. Odfjell oppdaget etter hvert at han hadde kommet over land i Chiles beste område for dyrking av vindruer, hvor kjølig bris fra Stillehavet danner et mikroklima som egner seg til å fremdrive særegne og fyldige viner. Frukttrærne måtte snart vike for vinranker, og i dag er Odfjell Vineyards et anerkjent vinhus som eksporterer vin til hele verden og Odfjell-porteføljen har plassert seg rett i toppsjiktet av chilensk vin.
— Se alle produkter

La Rioja Alta

La Rioja Alta ble etablert allerede i 1890, som et av de første vinhusene i Rioja. Fem vinbønder gikk sammen om å etablere et eget produksjonsselskap med fokus på vin av topp kvalitet med et snev av fransk eleganse. La Rioja Alta har i dag sin bodega i byen Haro. I Rioja er det ikke vanlig at de store bodegaene eier egne vinmarker, men La Rioja Alta har 300 hektar vinmark for å sikre at druene holder absolutt høyeste kvalitet og for å ha kontroll med alle deler av prosessen.
— Se alle produkter

Espelt

Anna Espelt tok over vingården etter sin bestefar i 2001 er i dag eier og vinmaker på familievingården ESPELT. Espelt sine vinmarker er fordelt på to naturreservatene: Albera og Cap de Creus på vakre og ville Costa Brava kysten. Dette er de nordligste vinstokker man finner i den nordøstre delen av Spania. Espelt er en ung, dynamisk og moderne vingård som produserer elegante viner med sikte på å uttrykke identiteten til landskapet. Tradisjon og modernitet i ren harmoni.
— Se alle produkter