Bernabeleva

LOGO-Celtiña-y-el-oso.jpg?mtime=2017090Historien til Bernabeleva startet allerede i 1923 da Dr. Vicente Álvarez-Villamil kjøpte eiendommen og plantet lokale druesorter som Garnacha og Albillo. Under den spanske borgerkrigen gjennomgikk landet dramatiske endringer, og vingården fikk en uønsket pause. Vinproduksjonen ble gjenopptatt senere, og i flere tiår leverte gården druer til det lokale kooperativet. Et nytt kapittel startet i 2006 da Vicentes oldebarn, Juan og Santiago tok over og staket ut kursen på ny for bodegaen. Bernabeleva ble født.

Bernabeleva-vinyeards4_170903_212931.jpg

Sierra de Gredos

Bernabeleva holder til i landsbyen San Martín de Valdeiglesias ved foten av Gredos-fjellene. Her virker beliggenheten mye lengre unna Madrid by enn de 45 minuttene skulle tilsi, omkranset av gamle vinplanter, pinjetrær og fjell. Klimaet er kontinentalt med kalde vintre og varme, tørre somre, og skrint jordsmonn preget av granitt og sand. I de senere år har den nye generasjonen vinmakere begynt å sette Madrid og Sierra de Gredos på kartet som kvalitetsområde, med produsenter som Maranones, Comando G og Bernabeleva, i front. Den anerkjente, katalaneren Marc Isart ansatt som vinmaker, og hans tilnærming til naturlig vinmaking ble viktig for huset.

Marc-and-barrels.jpg?mtime=2017090321310

Naturvin og drømmen om terroir

Vinmarkene ligger på 800 meter over havet og består av vinstokker som er mellom 25-80 år gamle. Garnacha og den lokale Albillo er de viktigste druetypene, og disse dyrkes etter biodynamiske prinsipper, uten kjemiske sprøytemidler. Druene høstes og vinifiseres for å fremme de ulike parsellene og hedre den unike personligheten til vingården.

bernabeleva-harvest-fb-e1486515071233.jp

I kjelleren er det først og fremst druenes egenskaper som fremmes, med minst mulig behandling. Håndhøstede druer som skånsomt masereres ved hjelp av hender og føtter og lange fermenteringer med kun stedegen gjær er noen av teknikkene som brukes. Betongtanker og en blanding av store og små fat sørger for å tilføre kompleksitet, uten å frarøve vinene de elegante aromaene. Det brukes ikke klaring, filtrering eller kunstige tilsetningstoffer, og vinene er også kun forsiktig svovlet ved tapping.


Marc-trodding-grapes2.jpg?mtime=20170903