Ferdinando Principiano

Ingen bør bli forundret om det viser seg at unge Ferdinando Principiano seiler opp som arvtaker etter de virkelig store navnene i Piemonte. Familen har laget Piemontes store viner her i Monforte d'Alba i generasjoner, men Ferdinando selv sier han fikk sin store aha-opplevelse da han smakte en Barolo blindt og trodde den var fra 80-tallet - men som viste seg å være en usvovlet Giuseppe Mascarello Monprivato fra 30-årene. Fra da av la de om produksjonen mot mer naturlige prinsipper| ingen tilsetting av gjær, lite eller ingen svovling og med strengt fokus på kvalitet i vinmarken. Ferdinando lager de fleste av Piemontes kjente vinstiler, men har også nye og interessante prosjekter på gang, blant annet Timorasso og også en god Nebbiolo rosé. Hans Barolo Boscareto riserva, velger han å tråkke per fot. Ravera er likevel den mest premierte vinen i porteføljen, og de 2000 flaskene som lages hvert år blir umiddelbart revet bort.
Se hele utvalget