Masi Agricola

Historien om Masi er historien om en familie og deres vinmarker i Verona, i Veneto. Navnet Masi kommer fra vinmarkene Vaio dei Masi, i hjertet av Valpolicella Classica, som familien Boscaini kjøpte i 1772. Familien har siden dengang vært kjent som den historisk vikitgste Amarone-produsenten i Italia. Vaio de Masi er blant de best beliggende vinmarkene langs åsryggene i Veneto; godt eksponert for lange solfylte dager, kombinert med det tempererte klimaet ved Gardasjøen. Helt fra slutten av 1700-tallet har disse vinmarkene produsert førsteklasses viner fra druesortene Corvina, Rondinella og Molinara - de tradisjonelle druesortene i dette området av Nord-Italia. Masi laget den opprinnelige ripasso-vinen for første gang i 1964, vinen som nå kalles Campofiorin. Det er Amarone-viner Masi allikevel er mest kjent for. Masi er alene om å produsere fem forskjellige Amaroner, hver med sin særegne stil: Costasera, Costasera Riserva og enkeltvinmarksamaronene Campolongo di Torbe, Mazzano og Serego Alighieri Vaio Armaron. Fellesnevneren for disse vinene er den kompromissløse kvaliteten. Masi kontrollerer drøyt 150 hektar i Veneto-området, men har også vinmarker i Tupungato Valley i Mendoza i Argentina.
Se hele utvalget