Az.Agr. Urlari

Urlari holder til i provinsen Pisa, nærmere bestemt i den lille kommunen Riparbella rett nord for Bolgheri. På 240 moh, kun 15 km fra kysten og med utsikt over Middelhavet og det velkjente, bølgende Toskanske landskapet finner man her et helt ideelt mikroklima for å lage viner av ypperste kvalitet

Side 6 7 URLARI1

Om Urlari

Med dets tidløse mat, vinkultur og maleriske landskap med pinjetrær, sypresser, olivenlunder og vinmarker så langt øyet kan se, har man kjent på følelsen: Tenk å ha hatt en liten eiendom i det vakre landskapet og laget vin. De aller fleste lar drømmen passere, mens andre setter den ut i livet. Forretningsmann Hugo Maurstad har tatt steget ut og realiserer drømmen om en toskansk vingård i Italia. 

«Kombinerer man drømmen om å lage egen vin, italiensk lynne og den gode tradisjonsrike maten i dette området var valget lett, ikke bare for meg, men for hele familien min.»

Hugo ble invitert inn som medeier i vingården Urlari i Toscana i 2019 av tidligere Rossignol-kollega og nåværende eplebonde Roberto Cristoforetti fra Trento og sammen har de investert i 24 hektar vinmarker.

Med solrike dager og en kjølende bris fra Middelhavet er området kjent for sine fyldige og lagrinsdyktige rødviner. Druemiksen er basert på Bordeaux-druer som Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Petit Verdot etter at noen produsenter i Toscana på 70 tallet ville lage god vin med «ulovlige druer» og som viste seg å bli en suksess som forandret vinhistorien - de såkalte Supertoscanere. Derfor egnet det seg også utmerket å ha med en erfaren vinmaker fra Bordeaux på teamet; Jean.Phillippe Fort, tidligere del av Michel Rollands team.

Urlari produserer i dag rundt 40.000 flasker men har ambisjoner om å kunne utvide til 100.000 flasker de nærmeste årene. Vingården er under oppbygging, men vinene har fått sett dagens lys og begeistrer allerede. Og ambisjonen hva gjelder kvalitet er intet mindre enn å hevde seg seg i toppsjiktet av supertoskanere hvor Sassicaia og Ornellaia troner på toppen.

Side 6 7 URLAR Iside2