Cantina Goccia

Cantina Goccia er et familieeid vinhus i Umbria, Italia. De har produsert kvalitetsvin i over et par tiår og for noen år siden var de den første produsenten i verden til å produsere og tappe deres egen vin i en Frugalpac "papir"-flaske.

IMG 1329

Om Cantina Goccia

Selskapet ble startet for 20 år siden da Steve og ektefellen Ceri tok over en gammel vinmark hvor arbeidet ble drevet veldig tradisjonelt her i hjertet av Italia. Vinmarkene ble videreutviklet og nye planter ble plantet, for å kunne drive en mer bærekraftig drift uten sprøytemidler. Utfordringer relatert til klima ble tidlig oppdaget for Steve og Ceri, enten det var overutnyttet jordsmonn eller utfordringer med sen frost etterfulgtav dramatiske, sammenhengende hetebølger. Etter oppstarten har de alltid drevet med en bærekraftig tilnærming, og har aldri brukt verken ugressmidller eller plantevernmidler. Vinmarkene, lokalisert ved grensen til Toscana er nå under konvertering til økologisk sertifisering, og de første flaskene med øko-symbol vil komme på markedet mot slutten av 2023. Med andre ord er all vin laget på eiendommen allerede produsert etter økologiske regler og prinsipper.

Pionerer

For å videreføre arbeidet de allerede gjør i vinmarkene, begynte de å nøye studere hele verdikjeden for å minimere klimaavvtrykket. Dette førte dem inn i en verden av alternative forpakninger der resultatet har blitt en av de første papirflaskene i markedet. Frugalpac, som nå er navnet på flasken, passet vineriet perfekt for å nå deres mål om å redusere karbonavtrykket, ikke bare i vinmarken men også under produksjonen og forsendelse av vinen. Pionerene som i dag driver med dette er fremtidsrettet og ser stadig etter nye, bedre og klimasmarte løsninger. Med deres egne ord; Dette er en reise som så vidt har begynt.

IMG 1354
IMG 1313