Espelt

Anna Espelt tok over vingården etter sin bestefar i 2001 er i dag eier og vinmaker på familievingården Espelt. Espelt sine vinmarker er fordelt på to naturreservatene: Albera og Cap de Creus på vakre og ville Costa Brava kysten. Dette er de nordligste vinstokker man finner i den nordøstre delen av Spania.

CELLER 13

Anna Espelt

Om Espelt

På et lite stykke land mellom Middelhavet og foten av Pyreneene ligger Empordá hvor familien Espelt lager sine viner med energiske Anna Espelt i spissen.

I Cap de Creus, området hvor Pyreneene finner veien ned i Middelhavet, består landmassen av to typer jordsmonn. Skifer og flekker av granittholdig sand, sistnevnte kalles sauló og er granitt brutt ned til små partikler. Vinene fra dette jordsmonnet blir friske, elegante og lette å drikke. Skiferen gir mer modne, tanniske og kraftige viner. Espelt dyrker sine vinstokker i begge jordsmonn.

Espelt er en ung, dynamisk og moderne vingård som produserer elegante viner med sikte på å uttrykke identiteten til landskapet. Tradisjon og modernitet i ren harmoni.

Espelt Middelhav
Vinstokk Espelt 2