Glass

Hvilke type glass trenger jeg og har det egentlig noe å si?

To vesentlige faktorer å tenke på når det gjelder vinglass: Form og hygiene. Du trenger minimum tre typer vinglass hjemme; ett til champagne (det slanke flute-glasset), ett til hvitvin (tulipanformet, men ikke for lite) og ett til rødvin (et større, tulipanformet glass).

Dette er startpakken. Når den er på plass, kan du etter hvert utvide med ulike glass som passer til vinstil og druetype. Og lommebok…

Og så var det hygiene, da. Vask opp for hånd eller i en ren oppvaskmaskin uten for mye annen oppvask. Før glassene er helt knusktørre etter de er vasket rene, bruker du en mikrofiberklut til å pusse særlig kanten oppe, men også polere innvendig og utvendig – hele tiden med nennsom hånd. Stettene er skjøre og glassene kan ofte være dyrere enn vinen… Oppbevar glassene i rent skap og evt. skyll de med et par centiliter vin for å få de helt perfekte i serveringsøyeblikket.

Serveringstemperatur