17. mai-vin

Hornorkester, tidlig start og marsjering i trange sko. Det blir ikke sånn i år heller! Men vi har fått har fått mulighet til å samles hjemme og hva er vel mer perfekt enn å samles til champagnefrokost? Flaggene vaier høyt, finstasen er på og i glasset bobler det av musserende, det seg være hvit eller rosa. Mange velger å slå på stortromma og spretter korken på ekte champagne. Vi skåler i bobler mens vi tenker på våre forfedre og jobben de har gjort for å sikre vår frihet. Frokost og brunsj går over i sekkeløp og kubb før roen senker seg, grillen fyres opp og man samler venner og familie til hageselskap eller innehygge, alt etter hva lunefulle været tillater. Sett gjerne fram et lite utvalg vin; hvitt, rødt og rosé, slik at alle kan forsyne seg av det de vil til grillmaten. Serverer du reker er det best med noe hvitt og ferskt med litt frukt og lav alkoholprosent. Når pavlovaen serveres, kan du imponere med en god dessertvin, som en moscato d´asti. Gratulerer med dagen!