Asiatisk julevri med Christian André Pettersen

Sprøstekt ribbe med asian slaw, brioche pølsebrød og spicy relish


En asiatisk vri som er inspirert av Banh Mi, med ribberester fra juleaften og friske grønnsaker

Super enkel og morsom vri for store og små

Ingredienser 4 personer:

1 pk med brioche pølsebrød

Ca 500 gr ferdig stekt ribberester

Salat:

¼ hodekål eventuelt kinakål

2 stk gulrot

1 stk hjertesalat

Dressing:

1 stk lime

1 ts sukker

1 ts soya

1 ts chilisaus

Spicy relish

1 stk avokado

2 ss finkuttet jalapenos

1 ss majones

2 ss chili saus

Litt lime saft

Salt og pepper

Ekstra:

1 pk koriander

1 stk lime

100 gr cashewnøtter knust


Framgangsmåte:

Kutt ribben i grove terninger

Stek i en tørr panne på medium/hard varme til bitene blir sprøstekte.

Det er såpass med fett i ribben, så du trenger ikke noe olje

Ta av pannen og legg den på en tallerken mens du klargjør de andre ingrediensene

Finsnitt hodekål og vasket hjertesalat

Gulrot rives på det grove på et rivjern

Bland sammen

Bland sammen juice av 2 lime, sukker, soya og chilisaus

Kutt avokadoen i grove terninger, og vend inn finkuttet jalapenos, majones og chilisaus

Smak til med lime, salt og pepper

Koriander kuttes grovt og lime deles i 4

Varm baguettene i panne eller ovn

Bland sammen grønnsakene med dressingen og fordel på bunn-siden av baguettene

Legg den sprøstekte ribben oppå etterfulgt med spicy relish

Toppes med koriander og knust cashewnøtter

Legges opp på fat eller trefjøl og server med en lime båt på siden

Velbekomme