Asiatisk julevri med Christian André Pettersen
Sprøstekt ribbe med asian slaw, brioche pølsebrød og spicy relish
En asiatisk vri som er inspirert av Banh Mi, med ribberester fra juleaften og friske grønnsaker
Super enkel og morsom vri for store og små
Ingredienser 4 personer:
1 pk med brioche pølsebrød
Ca 500 gr ferdig stekt ribberester
Salat:
¼ hodekål eventuelt kinakål
2 stk gulrot
1 stk hjertesalat
Dressing:
1 stk lime
1 ts sukker
1 ts soya
1 ts chilisaus
Spicy relish
1 stk avokado
2 ss finkuttet jalapenos
1 ss majones
2 ss chili saus
Litt lime saft
Salt og pepper
Ekstra:
1 pk koriander
1 stk lime
100 gr cashewnøtter knust
Framgangsmåte:
Kutt ribben i grove terninger
Stek i en tørr panne på medium/hard varme til bitene blir sprøstekte.
Det er såpass med fett i ribben, så du trenger ikke noe olje
Ta av pannen og legg den på en tallerken mens du klargjør de andre ingrediensene
Finsnitt hodekål og vasket hjertesalat
Gulrot rives på det grove på et rivjern
Bland sammen
Bland sammen juice av 2 lime, sukker, soya og chilisaus
Kutt avokadoen i grove terninger, og vend inn finkuttet jalapenos, majones og chilisaus
Smak til med lime, salt og pepper
Koriander kuttes grovt og lime deles i 4
Varm baguettene i panne eller ovn
Bland sammen grønnsakene med dressingen og fordel på bunn-siden av baguettene
Legg den sprøstekte ribben oppå etterfulgt med spicy relish
Toppes med koriander og knust cashewnøtter
Legges opp på fat eller trefjøl og server med en lime båt på siden
Velbekomme