Helstekt kylling

  • 10 sjalottløk
  • 4 gulrøtter
  • ½ sellerirot
  • ½ kålrot
  • 2 persillerøtter
  • 1 hel kylling, ca. 1,5 kg
  • 2 ss olje
  • 3 kvister timian
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 20 små poteter
  • 4 hvitløkfedd
  • 1 sitron
  • 2 ss smør

Forvarm ovnen til 180 °C. Skrell sjalottløk og fordel utover en langpanne. Skrell og del gulrot, sellerirot, kålrot og persillerot i biter og legg i med poteter og hvitløkfedd. Dryss over halvparten av urtene, salt, pepper og olje og vend godt. Gni kyllingen med salt, pepper og urter. Del sitronen i to og legg inni buken på kyllingen. Legg kyllingen midt i grønnsakene og fordel biter med smør på toppen. Stek i ovnen i ca. 1 time eller til klar kjøttsaft pipler ut om du stikker en kniv inn mellom låret og brystet. Rør i grønnsakene underveis og pensle gjerne kyllingen med kraften fra pannen. La kjøttet hvile ca. 10 minutter før servering.