Klassisk lammelår

6-8 porsjoner

  • 1 lammelår, ca. 2-3 kg
  • 2 ss dijonsennep
  • 1 sitron
  • salt og pepper
  • 3 ss olivenolje
  • 500 g gulrøtter
  • 500 g små poteter
  • 6 kvister rosmarin
  • 2 hele hvitløk
  • ca. 2 dl vann

Gni lammesteken med sennep, olje, sitronsaft, salt og pepper og plasser den i en langpanne med olje. Skrell gulrøtter og del i grove biter. Vask poteter. Del hvitløk i to på tvers med skallet på. Ha hvitløk, gulrøtter og poteter i langpannen rundt lammelåret. Legg i rosmarin og drypp over litt ekstra olje. Krydre med ekstra salt og pepper. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av låret og stek i ovnen på 150 °C  i2-3 timer, eller til kjernetemperaturen når ca. 65 grader. Tilsett litt vann hvis pannen steker tørr. Ta ut kjøttet, hvitløk, poteter og gulrøtter. Kok ut pannen med litt ekstra vann, sil skyen over i en liten gryte, varm opp og smak til med salt og pepper. La kjøttet hvile i ca. 15 minutter før du skjærer det i skiver. Server med en god rødvin til.

Se hele utvalget