Lammelår Taco-style

Christian André Pettersen har laget en Taco-variant med påskelam. Lammelår Taco-style med marinerte grønnsaker, pepper bells og spicy tomat salsa & taco dressing. Dette er også en fin måte å bruke restene fra et tradisjonelt lammelår eller lammestek.

Oppskrift til 4 personer

Lammelår:

  • 1 stk lite lammelår
  • Salt og pepper
  • 3 stk kepaløk (og eventuelt andre rest grønnsaker du måtte ha i kjøleskapet som gulrot og selleri)
  • 1 stk hel hvitløk
  • 5-6 kvister timian
  • Vann

Salat:

  • ½ stk liten rødkål
  • 1 stk agurk
  • 1 stk vårløk

Marinade salat:

  • 1 stk sitron
  • 1 ss honning
  • 2 ss oliven olje
  • 1 ts sennep
  • Salt
  • Pepper

Taco Dressing:

  • 4 ss majones
  • 4 ss rømme eller creme fraiche
  • 1 ts garam masala paste eller gul karri pulver
  • 1 ts sukker
  • Saft av ½ lime
  • Salt og pepper

Spicy Tomat Salsa:

  • 20 stk cherry tomat
  • 200 g hermetisk knust tomat
  • 2 ss sweet chilli saus
  • 1 neve persille
  • 1 sjalottløk
  • Salt og pepper
  • Tabasco etter ønske

Diverse:

  • 2 pk potetlomper
  • 1 stk lime
  • 1 glass sylta pepper bells


Taco-lam-hele-bildet.png?mtime=20210315141412#asset:50762



Fremgangsmåte:

Lammelår:

  1. Legg lamme låret i en dyp form eller dyp stekebrett. Smør litt nøytral olje over kjøttet, salt og pepper godt over hele låret.
  2. Stikk små snitt på forskjellige plasser på låret og stikk inn noen hvitløksfedd. Kepa løken deles i 2
  3. Forvarm ovn på 240 grader og stek den av i 15 minutter. Før du har i løk, sort pepper, timian, eventuelt andre reste-grønnsaker du måtte ha i kjøleskapet. Fyll på med vann til det dekker halvparten av låret. Bak videre i oven på 130 grader i 3 timer med lokk eller aluminiumsfolie over.
  4. Nå er kjøttet mørt, la det få hvile litt før servering
  5. Ta litt av kraften i en kjele og koke ned til tykk glace som du pensler på før servering

Salat:

  1. Finsnitt rødkål så tynt du klarer og skyll den i rennende kaldt vann. Gjør det samme med vårløk. Sil av vannet og tørkes godt
  2. Kutt agurken i tykke stenger
  3. Vend rødkål sammen med dressingen før servering

Marinade salat:

  1. Klem saften ut av sitronen og bland sammen med resterende ingredienser
  2. Smak til med salt og pepper og rør godt i sammen

Taco Dressing:

  1. Bland sammen alle ingredienser og smak til med salt og pepper

Spicy Tomat Salsa:

  1. Del Cherry-tomater i 2, finkutt sjalottløken
  2. Vask persillen godt og finhakk
  3. Vend inn alt sammen og smak til med salt og peper, og eventuelt Tabasco

Serveres med potetlomper, limebåt og eventuelt sylta pepper bells eller jalapenos

Vel bekomme

God påske fra CAP & Vingruppen