Langtidsbakt lammeskank

Langtidsbakt og glasert lammeskank med fløyelsmyk potetkrem, grilla kål og karamellisert løk.

Oppskrift til 4 personer

Lammeskank:

  • 4 stk lamme skank
  • 2 stk kepaløk
  • 1 stk hel hvitløk
  • 4 kvister timian
  • 1 stk liten sellerirot
  • 1 ss hel sort pepper
  • 4 dl rødvin
  • Vann
  • Salt, Pepper

Grilla kål:

  • 1 stk stor kål eller spisskål
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 kvister timian
  • 50 g meierismør
  • Salt
  • ½ dl vann

Karamellisert løk

  • 4 stk kepaløk
  • Smør
  • Sukker, salt, pepper

Potetkrem

  • 500 g mandel potet
  • 100 g fløte
  • 100 g h-melk
  • 100 g temperert smør
  • Salt og pepper

Lammeskank-2.jpg?mtime=20210315144807#asset:50767


Fremgangsmåte:

Lammeskank:

  1. Ha litt nøytral olje over kjøttet, salt og pepre godt over det hele.
  2. Brun av skankene i en panne på høy varme med litt olje i, ta så pannen til siden og tilsett rødvin
  3. Sellerirot og gulrot skrelles. Kutt grønnsakene i store biter mens hvitløken og løken kan deles i 2.
  4. Ha lammeskankene i en form/jerngryte eller lignede sammen med grønnsakene, sort pepper, timian og fyll vann til kjøttet er dekket.
  5. Sett i ovnen og bak på 150 grader i 1 time, så 130 grader i 2 timer eller til kjøttet løsner fra beinet
  6. Ta litt av kraften i en kjele og kok ned til saus.

Grilla kål:

  1. Del kålen i 2 på langs. Salt kålen lett på innsiden og legg snittsiden ned i stekepanne.
  2. Ha resterende ingredienser sammen med kålen. Fyll stekepanne med 1 dl vann.
  3. Damp kålen på middels varme med lokk og la det stå til alt vannet er fordampet
  4. Fjern lokket slik at kålen kan starte stekingen. Løft forsiktig å se under om du har fått en fin stekeskorpe. La så hvile i pannen fram til servering

Karamellisert løk:

  1. Skrell all løk og del i 3 skiver.
  2. Strø lett salt og sukker over løkskivene.
  3. Stek på middels varme i en tørr panne, gjerne med litt press over seg for en jevn steking
  4. Snu løk når den har fått en fin, brun og karamellisert hinne og tilsett en terning med smør. La løken steke videre i panne på lav varme til den er mør.

Potetkrem:

  1. Skrell potetene og kok dem møre. Hell ut vann og la det fordampet.
  2. Varm opp melk og fløte.
  3. Mos potetene, tilsett melk og fløteblanding og visp sammen. Ha så i temperert smør terninger og smak til med salt og pepper.

Sjysaus:

  1. Sil kraften over i en kjele og la dette redusere til halve mengden

Vel bekomme!

God påske fra CAP & Vingruppen

Vinanbefalinger til lammeskank

Se alle
Se hele utvalget