Pinnebrød med søt vri

Christian André har laget en vri på det tradisjonelle pinnebrøde som vi ofte griller med pølse på bålet. Pinnebrød "påskekos" med kanel og sukker, vaniljekrem & rørte jordbær. Her kan man selvfølgelig bruke ferdiglaget vaniljekrem.

Oppskrift til 4 personer

Pinnebrød:

  • 250 g hvetemel
  • ½ ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 30 g sukker
  • 115 g melk
  • 65 g temperert smør

Dryss:

  • 6 ss sukker
  • 1 ss kanel

Vaniljekrem:

  • 2 dl h-melk
  • 1 helt egg
  • 2 eggeplommer
  • 80 g sukker
  • 13 g maisenna
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk appelsin

Montering:

  • 1 pk Kvikk Lunsj
  • Rørte jordbær eller jordbærsyltetøy


Pinnebrød.jpg?mtime=20210315151148#asset:50771

Fremgangsmåte:

Pinnebrød:

  1. Bland det tørre. Tilsett smør og melk.
  2. Elt deigen til glatt og smidig. La deigen hvile i 10 min før bruk.
  3. Rull deigen i tynne, lange stenger. Tvinn deigen rundt pinne og grill den av på bålet til gylden brun.
  4. Rull pinnebrød i sukker og kanel.

Vaniljekrem:

  1. Pisk sammen egg, eggeplommer og sukker til luftig eggedosis.
  2. Snitt vaniljestang på langs, skrap frøene og kok opp med melk og maisenna
  3. Hell melkeblandingen over eggedosisen, rør underveis
  4. Hell blanding tilbake i kjelen og småkok videre til kremen tykner.
  5. Rasp appelsinskall opp i kremen, rør det inn og la det avkjøles fram til det skal brukes

Montering:

  1. Knus Kvikk Lunsj med en hammer eller lignede mens de er i pakken
  2. Ha litt syltetøy inne i pinnebrødet før du fyller med vaniljekrem
  3. Topp med knust Kvikk Lunsj og litt revet appelsinskall

Serveres gjerne med kakao, for de voksne gjerne med en klunk Braastad Créme Liqueur

Vel bekomme

God påske fra CAP & Vingruppen