Pinnebrød med søt vri
Christian André har laget en vri på det tradisjonelle pinnebrøde som vi ofte griller med pølse på bålet. Pinnebrød "påskekos" med kanel og sukker, vaniljekrem & rørte jordbær. Her kan man selvfølgelig bruke ferdiglaget vaniljekrem.
Oppskrift til 4 personer
Pinnebrød:
- 250 g hvetemel
- ½ ts salt
- 1 ts bakepulver
- 30 g sukker
- 115 g melk
- 65 g temperert smør
Dryss:
- 6 ss sukker
- 1 ss kanel
Vaniljekrem:
- 2 dl h-melk
- 1 helt egg
- 2 eggeplommer
- 80 g sukker
- 13 g maisenna
- 1 stk vaniljestang
- 1 stk appelsin
Montering:
- 1 pk Kvikk Lunsj
- Rørte jordbær eller jordbærsyltetøy
Fremgangsmåte:
Pinnebrød:
- Bland det tørre. Tilsett smør og melk.
- Elt deigen til glatt og smidig. La deigen hvile i 10 min før bruk.
- Rull deigen i tynne, lange stenger. Tvinn deigen rundt pinne og grill den av på bålet til gylden brun.
- Rull pinnebrød i sukker og kanel.
Vaniljekrem:
- Pisk sammen egg, eggeplommer og sukker til luftig eggedosis.
- Snitt vaniljestang på langs, skrap frøene og kok opp med melk og maisenna
- Hell melkeblandingen over eggedosisen, rør underveis
- Hell blanding tilbake i kjelen og småkok videre til kremen tykner.
- Rasp appelsinskall opp i kremen, rør det inn og la det avkjøles fram til det skal brukes
Montering:
- Knus Kvikk Lunsj med en hammer eller lignede mens de er i pakken
- Ha litt syltetøy inne i pinnebrødet før du fyller med vaniljekrem
- Topp med knust Kvikk Lunsj og litt revet appelsinskall
Serveres gjerne med kakao, for de voksne gjerne med en klunk Braastad Créme Liqueur
Vel bekomme
God påske fra CAP & Vingruppen