Skalldyrsplatå med asiatisk vri

(6 porsjoner)

  • 3 kokte sjøkreps
  • 6 østers
  • 3 kamskjell
  • 2 kg reker
  • lime og sitron
  • frisk koriander
  • god loff eller baguette


Del sjøkreps i to og åpne østers og kamskjell. Del gjerne hvert kamskjell i tynne skiver som carpaccio, legg tilbake i skjellet og press over litt limesaft. Dander alt med reker på et stort fat, gjerne med is så det holder seg kaldt. Pynt med lime- og/eller sitronbåter og frisk koriander. Server med ponzusaus, srirazha-majones og godt brød.


Ponzusaus

  • 1 dl soyasaus
  • 1 lime
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ts sukker
  • 1 rød chili

Rør sammen soyasaus, saften fra limen, fiskesaus og sukker til sukkeret er oppløst. Smak til med mer fiskesaus, sukker eller lime. Finhakk chili og ha i.


Srirazha-majones

  • 2 eggeplommer
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 4 dl solsikkeolje
  • 1 dl olivenolje
  • 4 ss kaldt vann
  • 2 ss limesaft
  • 4-6 ss srirachasaus

Pisk eggeplomme, sennep og eddik sammen i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Spe gradvis med mesteparten av oljen mens maskinen går. Når blandingen begynner å tykne, sper du gradvis med kaldt vann til blandingen er hvit og luftig. Spe med resten av oljen, limesaft og ev mer kaldt vann til du har en luftig og tykk majones. Vend inn srirachasaus. Smak til så den ikke blir for sterk.