Spicy food

Litt krydder i hverdagen gjør underverker. Nordmenn blir stadig tøffere i trynet og spriter opp maten sin med sterk chili og eksotisk krydder. Asiatisk og meksikansk mat blir mer og mer vanlig på middagsbordet og med riktig vin til kan selv en vanlig tirsdagsmiddag bli elektrisk. I følge ekspertene utløser chili endorfiner i kroppen, noe som gir en lykkefølelse, og med god vin i tillegg blir lykken komplett. Sterk mat kan være utfordrende å sette vin til, og til ekstremt sterke retter vil kanskje kald øl være det eneste som duger, men det finnes heldigvis også mange gode vinvalg. Akkurat som maten trenger vinen litt futt. Mye krydder i retten demper fruktigheten i vinen, så om vinen i utgangspunktet er litt bleik, blir den totalt overkjørt av sterk chili. Velg derfor en vin med høy konsentrasjon av aromastoffer, gjerne en frisk riesling med noen gram restsødme. Fyldige, halvtørre riesling-viner vil komplimentere selv de fyrigste rettene. Gå helst litt opp i pris slik at du får den kompleksiteten i vinen en rett med mye smak fortjener. Ønsker du rødvin til kan du velge saftige rødviner med lite eller ingen tanniner. Eik kan være med på å forsterke krydderet, så velg en ueiket variant. Og om det blir full tenning på smaksløkene, er et glass melk eller yoghurt den eneste løsningen.

Se hele utvalget