Stekt skrei

4 porsjoner

  • 800 g skrei, gjerne loin
  • 600 g poteter
  • salt og pepper
  • olje til steking
  • 200 g grønne erter
  • 50 g smør
  • 1 dl melk
  • 2 sitroner
  • 125 g rucola
  • 4 ss mynteblader
  • 2 ss god olivenolje
  • 8 skiver spekeskinke

Del fisken i porsjonstykker og strø på ca. 4 ss salt og sett i kjøleskapet i 20 minutter. Skyll av saltet og tørk fisken godt. Krydre fisken med pepper, varm opp olje og stek fisken på medium varme, ca. 3 minutter på hver side. 

Skrell og del poteter i biter, kok møre i lettsaltet vann, la ertene koke med de to siste minuttene av koketiden. Hell av kokevannet og mos erter og poteter med melk og smør, smak til med salt og pepper. 

Se hele utvalget