Vårstemning

Flere og flere oppdager rosévin og det er ikke så rart ettersom utvalget blir større og større for hvert år. På ethvert vinmonopol finner du et bredt utvalg fra de helt lyse og lett rosévinene fra Provence til de mer fyldige og mørkere utgavene fra for eksempel Piemonte.

Enkelt sagt kan man si at rosévin lages som en rødvin men smaker som hvitvin. Den vanligste måten å lage rosévin på er rødvinsmetoden, forskjellen er at skallkontakten er mye kortere. Når druene knuses ligger mosten og skallene sammen slik at farge og tannin fra drueskallet trekkes ut i mosten, jo lengre skallkontakt jo mørkere blir fargen på vinen.

Rosévin er fruktig og frisk men har vanligvis ikke så høy syre som hvitvin, dette er fordi de tradisjonelt lages på røde druer som dyrkes i varmere strøk, som for eksempel i Provence.

Rosa vin passer til rosa mat? Det er kanskje ikke så enkelt men prøv rosévin til reker, det er en god kombinasjon. Rosévin passer også godt til salater, lyst kjøtt, Sushi og til tapas.