Vin til østers

Østers er ikke bare for frankofile og jålebukker. Det finnes forskjellige varianter fra forskjellige steder i verden og alle har sitt særpreg. Sleng dem på grillen, spis dem som de er eller bruk tid på å tilberede dem som en eksklusiv forrett. Uansett er østers best med frisk, mineralsk hvitvin, og den skal helst ikke være fatlagret. Mineralene må få fritt spillerom til å understreke og komplementere de sarte, salte sjøsmakene i østersen. En chablis er en selvskreven vinnermatch da den har noe av det samme smaksbildet. Jo mer penger du legger på bordet, jo mer fremtredende vil det mineralske preget være og jo mer komplett er kombinasjonen. Knusktørr champagne er også en god match til skjellet fra det våte elementet, men prøv gjerne også en grüner veltliner eller cava. Topper du østersen med asiatiske smaker eller klassisk rødvinseddik, kan du bevege deg mot sancerre og pouilly fumé. Uansett hva du velger vil du få følelsen av luksus og velvære.

Eksklusiv til øster

Se alle

Vin til østers

Se alle
Se hele utvalget