Vin til krabbe

Du kan nyte krabbe hele året, men fisker du selv er norsk taskekrabbe aller best på sensommeren og utover høsten, når den er ferdig med å gyte og har spist skallet fullt. Det er fortsatt litt varmt i luften, men kveldene er kjøligere og du må tenne opp i både lykter og bålfat. Ingenting er mer romantisk enn å spise nykokt krabbe med loff, sitron, dill og majones, mens du sitter pakket i pledd og ser solen gå ned. En frisk riesling med litt restsødme har fylde nok til å følge krabben, uten at den blir tung og overdøver de sartere smakene. Er du heldig å ha masse krabbe blir den både suppe, krabbekaker og deilig pastafyll, som fort kan åpne for andre viner, for eksempel en sancerre eller en litt syrlig rød, som pinot noir. Disse vintipsene fungerer like godt til den litt mer eksklusive kongekrabben, men også en fruktig chardonnay er godt følge til kongekrabben – særlig om den er gratinert eller serveres med smørsaus. Uansett er krabbe og hvitvin en uslåelig kombinasjon.

Til krabbe

Se alle
Se hele utvalget