Vin til reinsdyrstek

Klassisk tilbehør er kokte poteter, rosenkål sjysaus og tyttebær. Her må vi da særlig hensyn til tyttebær, som med sin bitterhet og syrlighet, er særdeles krevende i møte med vin. Tyttebæra har tradisjonelt sett i Norge spilt den samme gastronomiske rollen som rødvin gjør i vinproduserende land: den har en rensende effekt på ganen.

Når vi velger vin til viltkjøtt – og i særdeleshet reinsdyr – må vi fokusere på en vin med god friskhet i form av syre, og moderat med tanniner (garvestoffer). Sistnevnte får magert kjøtt til å framstå som tørt, så her er det viktigere med fruktighet og friskhet.

Rødvin er det åpenbare valget når det kommer til rødt kjøtt, og her kan vi velge viner laget på druer som: Syrah, Grenache/Garnacha, Nebbiolo, Sangiovese og Zinfandel.

Vin til reinsdyrstek

Se alle
Se hele utvalget