Vin til sjømat

Velger du å fråtse i et hav av deilig sjømat, er det vel så viktig å få skikkelig napp i vinhyllen. Riktig vin vil framheve den sarte, sødmefulle smaken, samt harmonere med hintet av salt og mineraler som finnes i sjømat. Vinvalget kan dermed utgjøre forskjellen mellom et mageplask eller et perfekt svalestup, og bør i utgangspunktet lande på en hvit vin. En god flaske med riesling, chablis, eller champagne er et perfekt sted å starte. Selv om begrepet sjømat favner om alt fra rå østers til stekt laks, i tillegg til mye forskjellig tilbehør, vil disse mineralrike vinen være en god match. En frisk risling vil gå ekstra godt til rå fisk og sushi, mens skalldyr som hummer, østers og blåskjell kommer best til sin rett med en god chablis ved sin side. Er du i det mer sprelske hjørnet, kan du prøve en syrefrisk og kraftig chardonnay i glasset. En tørr, mineralsk champagne er en god fangst uansett hvilke av havets delikatesser som ligger på tallerkenen, og vil alltid bringe måltidet til nye bølgehøyder.

Forslag på vin:

Se alle
Se hele utvalget