Vin til sjokolade

La gjerne søt vin være dessert i seg selv, men er du en sjokoladeelsker, blir sjokoladen enda bedre med et glass god vin til. Til både sjokoladedesserter, fylt konfekt og naturlig mørk sjokolade, bør vinen være søt og rød. Uff, tenker du kanskje, men søt vin trenger på ingen måte å bli klissete eller klisjé. Det finnes mye sofistikert og spennende å få tak i, spesielt er italiensk recioto laget på tørkede druer en bittersøt match. Portvin, madeira og andre godsaker med litt høyere alkohol og hint av tørket frukt, mørk frukt og bær, mokka og vanilje hamler opp med fettet i sjokoladen og balanserer den søte og bitre smaken godt. Ønsker du å gå dypere inn i nytelsen, eller trenger et veldig godt sjekketriks, åpner du en flaske med grappa. En lagret variant av det kraftige druebrennevinet fra Nord-Italia setter fart på både smaksløkene, humøret og stemningen.

Forslag på vin:

Se alle
Se hele utvalget