Vin til sushi
Sushi er nærmest som en ny nasjonalrett her til lands, og populært til både fest og hverdags. I Japan er de små bitene med fisk og ris som en egen kunstform å regne, men det betyr ikke at det trenger å være en kunst å velge drikke til. Der japanerne tyr til sake eller te som drikke, ønske vi nordmenn gjerne øl eller vin som følge til. Vinvalget kan by på utfordringer, for selv om rå fisk er mildt, gjør tilbehøret som salt soya, sterk wasabi, syrlig ingefær og sødmefull ris det hele litt mer komplisert. Men ikke fortvil! Det finnes mye godt å velge mellom. Det åpenbare valget er en tørr riesling, frisk og ren i stilen, og like delikat og saftig som de små sushi-bitene. En god riesling trocken får du i alle prisklasser, og det er en rekke mesterverk som er tappet på flaske i blant annet Pfalz og Rheinhessen i Tyskland. En kremet elegant champagne eller andre tørre bobler går også godt til. Kjører du på med mye sterk wasabi trenger du litt mer sødme, og bør gå for en halvtørr variant. Så da er det bare å lene seg tilbake og innta et mesterverk!