Vin bak slottet

En flott 1800-tallsvilla I inkognitogaten 24c, noen steinkast bak det kongelige slott, har Vingruppen innredet et utstillingsvindu mot kunder og horecabransjen. Stedet kalles naturlig nok #vinbakslottet.

– Vi flyttet inn i august i fjor, og føler oss allerede som hjemme. Vi er ikke helt ferdige med innredingen ennå, så stedet er fremdeles i prosess, forklarer en smilende Marianne Tyldum, markedssjef i Vingruppen.

–Det handler om nærhet til kunden, og om å lage en sentral møteplass mellom bransje og leverandører. Det er vi mennesker som må skape de nyttige relasjonene. #vinbakslottet skal være stedet der bransjefolk kan bygge nettverk, og kompetanse ved hjelp av den ekspertisen som vi og våre samarbeidspartnere besitter.

Møteplassen

SMAK besøker #vinbakslottet klokken 11 en travel tirsdag i april. En representant fra Schug Winery på den amerikanske vestkysten har kommet på besøk, og skal om under en time presentere Carneros-viner for kresne, norske ganer. Master of Wine Sebastian Bredal fra Symposium Wines løper frem og tilbake for å gjøre alt klart til smaking.

– Sebastian er en av bare tre Masters of Wine i Norge. Snart får Norge sin fjerde i Julie Chéné Nyheim. Også hun jobber for oss, konstaterer Tyldum stolt.

Lokalene er Inkognitogaten 24c består av fire værelser: Et rom for presentasjon og smaking, en lounge, et møterom og en liten bar med peis og sofa. Stedet er preget av gammel storhet brutt opp av designmøbler og vintønner. Veggene er dekorert med fotografier utført av Sune Eriksen, kjent visuell størrelse i miljøet. På bordet i loungen ligger en utgave av Vintage, Vingruppens kombinerte prisliste og bransjemagasin. Gjennom vinduene anes en vakker uteplass, passende til uformelle bransjetreff om vær og føreforhold tillater.

– Her i #vinbakslottet møter vi bransjen til vinsmaking, middag og andre arrangementer. Nå på søndag er det takknemlighetsfest og konsert, der Laroche skal hylle trofaste, norske Chablis-kunder gjennom mange år, fortsetter Tyldum.

ArcusGruppen

Vingruppen AS er en del av ArcusGruppen, og ble stiftet i 2012. Vingruppen er holdingsselskapet for de fem importørene Vinordia, Arcus Wine Brands, Symposium Wines, Vinuniq og Heyday Wines. Sammen gjør de Vingruppen til Norges største vinimportør. Alle fem importører bruker #vinbakslottet som treffpunkt med Horeca.

– Heyday Wines er det ferskeste skuddet på stammen, og jobber primært med økologiske viner. Heyday Wines er hjertebarnet til multitalentet Aina Mee Myhre. Vi forventer oss mye spennende fra den kanten i tiden som kommer, avslutter markedssjef Marianne Tyldum, og tar imot første vinconnoisseur til avtalen klokken 12.