A. Mendes

Anselmo Mendes er sertifisert som Sustainable Farming, Anselmo hylles som en av pionerne for Vinho Verdes renessanse. Han har bidratt til å løfte denne vinstilen opp fra de enkle brusaktige billigvinene, til seriøse lagringsdyktige viner. For å få til det har han blant annet introdusert gamle metoder som skallkontakt og modning i eik.

Anselmo mendes vinhos

Anselmo Mendes

Vitikultur

Mendes har totalt tre vingårder i den største og en av de eldste vinregionene, Vinho Verde. Vingårdene befinner seg i regionens daler, Monção og Melgaço, Lima og Douro-dalen i Baião.

I Monção og Melgaço er den såkalte "vuggen" til druesorten Alvarinho, denne underregionen har et temperert klima med store fjell som beskytter mot havvindene. Anselmo Mendes kjøpte opp eiendommen Quinta da Torre hvor han har 60 hektar med vingårder.

I Lima-dalen har Mendes 70 hektar med vingårder, fordelt på 6 eiendommer. Denne underregionen har størst atlantisk innflytelse i hele Vinho Verde. Jordsmonnet er for det meste granitt med en sandholdig leirestruktur og noe utspring av skifer. He dyrkes hovedsakelig druesroten Loureiro.

I den sørlige delen av Vinho Verde ligger underregionen Baião, med temperert klima med kontinental innflytelse. De fleste vingårdene ligger i Douro-elvdalen, med skiferjord i lav høyde og granitt jord i høyere vinmarker. Her dominerer druesortene Avesso og Arinto.

Anselmo mendes 2
Anselmo mendes enoturismo