Våre eksperter

Sebastian Bredal

Sebastian Bredal MW

Sebastian grunnlag Symposium Wines i 2009 og året etter ble han den andre i Norge som kunne smykke seg med tittelen Master of Wine. Han har en enorm kunnskap og lidenskap for vin på alle kvalitetsnivåer. Hvert år er han dommer ved flere prestisjetunge internasjonale vinkomkurranser som Decanter World Wine Awards.  I 2022 startet Sebastian i rollen som Vindirektør for Vingruppen. Med sin skarpe penn og analytiske egenskaper birar han på tvers av selskapene med markedsanalyser og faglig innhold her på nettsiden.

HEY Aina

Aina Mee Myhre MW

Aina har studert Business og Internasjonal markedsføring på BI i Oslo, ESADE i Barcelona og på ICADE i Madrid. Etter hun begynte i vinbransjen har hun tatt Sommelier utdannelse og WSET Diploma. Høsten 2017 ble hun Norges 4. Master of Wine. Aina har jobbet med vin siden 2005 da hun begynte i Pernod Ricard, hun har vært Brand Manager i Stenberg & Blom og i Moestue Grape Selection. I 2015 grunnla hun Heyday Wines og driver i dag dette selskapet under Vingruppen paraplyen.

Regelverk

Det er et meget omfattende regelverk for vin. Man finner det i den norske vinforskriften som forvaltes av Mattilsynet og er lett å finne på nettet.