Allesverloren Est.

Allesverloren er en av de eldste vingårdene i Sør-Afrika. Eiendommen ble av guvernøren i Cape gitt til en enke som het Cloete. Cloete var en av de første nybyggerne som slo seg ned i Swartland, og her etablerte hun en liten gård. Etter en tur til Stellenbosch kom Cloete hjem og fant gården plyndret og brent ned, da hun møtte dette synet ytret hun ordet "Allesverloren" - alt er tapt. Men alt var ikke tapt, og gården ble bygget opp igjen.

Allesverloren landscape

Om Allesverloren

Den første av Malan-dynastiet, Daniël Francois Malan, ankom eiendommen i 1872. Da han kjøpte landet ble det hovedsakelig brukt til å dyrke hvete, men etter å ha sett vingårdene bestemte han seg for å prøve seg på vinproduksjon. I dag drives vingården av Danie Malan som er femte generasjon Malan. Han er Allesverlorens eier og kjellermester, han tar stadig familiens arv til nye høyder. Allesverloren eier 227 hektar vinmarker og vinene fortsetter å oppnå internasjonal anerkjennelse.

Vingården

Allesverloren-vingårdene kryper oppover Kasteelberg i Riebeek-dalen. Vingårdene varier fra 170-350 moh, noe som drar nytte av nedbør. Klimaet består av kalde og våte vintre som etterfølges av varme, tørre somre hvor druene modnes lett. Vinstokkene får skygge av fjellet som kjøler de ned på ettermiddagen.

Jordsmonn

Jordsmonnet på denne eiendommen er en blanding av skifer og forvitret sandstein – en steinete struktur som er avgjørende for den spesielle karakteren i vinene. Det er med på å opprettholde sterke, sunne vinstokker og resulterer i kraftige viner med konsentrert frukt.

Allesverloren Harvest