André Lurton

André Lurton er en av de viktigste produsentene i appellasjonene Entre-Deux-Mers og Pessac-Léognan. Han ble født på Château Bonnet i 1924, og har bodd der siden. Han var mannen bak oprettelsen av kvalitetsappellasjonen Pessac-Léognan i 1987, noe som stoppet utvidelsen sørover av Bordeaux by, og tok vare på det unike jordsmonnet, bestående av grus i dette området.

220916 BON 0203

Jacques Lurton og Mathilde de Caix Lurton

Om André Lurton

André Lurton er en familiedrift med lidenskapelige vinbønder siden 1897. André fikk syv barn. Etter hans død er det i dag han sønn Jacques og barnebarn MAthilde som følger i fortsporene og som viderefører hans innovative ånd som har vært hjertet i selskapets siden det ble grunnlagt. 

Jacques Lurton tok over presidentskapet av Vignobles André Lurton i 2019. Han har gjort det til sitt oppdrag å produsere vin av høy kvalitet ved bruk av miljøvennlige metoder som gleder vinelskere over hele verden. Han benytter all sin kunnskap og erfaring som ønolog og vinmaker for å videreføre og videreutvikle familiebedriften. Hans erfaring fra mer enn tjue land rundt om i verden har gitt ham en inspirert og kreativ visjon som han nå bringer til Vignobles André Lurton. 

Mathilde de Caix - Lurton, André Lurtons barnebarn, ble administrerende direktør i konsernet i 2022. Med sin internasjonale bakgrunn, inkludert fem år med å lede vinprodusenter i Spania bruker hun sin erfaring og energi til å utvikle og utvide familiebedriften.

2104 UCCG CHS LRT 0200


Deres misjon er å produsere strålende kvalitetsviner med en bærekraftig forpliktelse. Gode viner starter i vingården. Det er derfor alle deres viner er laget med nøye utvalgte druer som kommer fra egne vinstokker. Årgang etter årgang gjør dette familien i stand til å garantere både konstant tilførsel og pålitelig kvalitet til kunder over hele verden.

Siden 2017 er alle vinene sertifisert HVE3 som garanterer et utmerket nivå av biologisk mangfold i vinmarkene. I tillegg er et helt program for å rebalansere økosystemet av vingårdene blitt implementert, med etableringen av en økohage på eiendommen til Château Bonnet.

« We believe in care, care of the people who work the land, care of the land and biodiversity which surrounds it. » - Jacques Lurton

201905 QTN 4329
201808 CLN 1220

Nyeste produkter fra André Lurton: