Arilds Vingård

Annette og Jonas Ivarsson ble hodestups forelsket i den eldste gården i den gamle fiskelandsbyen Arild på den vakre Kullahalv-øen i Sveriges sydligste region. I dag er Arilds Vingård med sine over 30 hektar største vingård i Sverige!

Arilds Vingård

Om Arilds Vingård

I dag er Arilds Vingård livstilen til hele familien Ivarsson med mor, far, 4 barn og en hund. De produserer ikke bare musserende, hvitt, rosé og rødt vin, men også gløgg, gin og et drue- destillat som kan minne om grappa og heter Drufavec.

De kjøpte gården 1997 og 2007 planet de sine første vinranker. Det er mest PIWI-druen Solaris, men også Muscaris, Rondo, Pinot Noir og en del andre druer på gården.

Jonas er en mann med 1000 idéer og som alltid har nye prosjekt på gang. Han står i stort sett for alt teknisk og bygninger. Annette var gymnasielærer i biologi og naturkunnskap, men utdannet seg til sommelier og fikk sin vinvitenskap i Tyskland.

Familien Ivarsson har mange jern i ilden og driver også hotell, restaurant og glamping. Annette trengte derfor etter hvert en dedikert vinmaker og ansatte amerikanske Joe Roman. Han hater sprøytemidler og elsker PIWI-druer. Joe har jobbet på vingårder i Oregon, Italia, Tyskland og Sveits. Hans mål er å produsere viner med så lite miljøpåvirkning som mulig.

Solaris

Vinranker med Solaris