Az. Agr. Azelia

Azelia har tappet vin under egen etikett siden 1967, men ble etablert av Lorenzo Scavino i Castglione Falletto allerede i 1920. I dag er det 4. og 5. generasjon som driver videre; far og sønn Luigi og Lorenzo som er oppkalt etter sin oldefar.

Bricco Fiasco 2

Tradisjonsrik vinmaking og økologisk praksis

Hos Azelia jobbes det etter tradisjonelle prinsipper og de praktiserer økologiske metoder i vinmarken. I kjelleren får Nebbiolo-druene ofte 50-60 dager maserasjon til Barolo-tappingene, etterfulgt av modning i eldre botte av både slavonsk, fransk og østerriksk opprinnelse. Årsproduksjonen er på omtrent 70.000 flasker, alt fra egne vinmarker.

Luigi Scavino er for øvrig fetter til Enrico Scavino og sammen deler de cru'en Fiasco i Castiglione Falletto. I tillegg tapper de sine Baroloer fra kjente marker i Serralunga: San Rocco, Margheria, Voghera og Cerretta - alle svært distinkte cru'er med tanke på både jordsmonn, aspekt og høyde over havet - som igjen gir Azelia fleksibiliteten til også å lage en meget god standard Barolo og Langhe Nebbiolo. Deres Barbera og Dolcetto er begge laget på over 60 år gamle vinstokker.

“Azelia remains one of the undiscovered jewels in Barolo.” – Antonio Galloni, Vinous

Cerretta Harvest Luigi Lorenzo
Pumpovers at Azelia 16

Nyeste produkter fra Az. Agr. Azelia: