Bod. Santa Julia

Vinhuset Bodega Santa Julia ble etablert på slutten av 90-tallet. Julia er eneste datteren av José Alberto Zuccardi, direktør av Familia Zuccardi. Santa Julia representerer deres forpliktelse til å nå de høyeste kvalitetsstandardene gjennom bærekraftig praksis.

Santa julia 1

Om Bod. Santa Julia

Tilbake til 2004 er målet om å produsere mest mulig natrulige viner ved å oppnå den første økologiske vingårdssertifiseringen. To av de viktigste vinmarkene er sertifisert "Fair for life". Santa Julia er et tydelig eksempel på kombinasjon av unik stil og mangfold som finnes i medokinsk jord. Fra arbeid i vingården til hvert av trinnene i utviklingen, holder Santa Julia vineriet en autentisk forpliktelse til bærekraftig produksjon.

Santa julia

Julia Zuccardi

Ruffo

Vinmaker, Rubén Ruffo

Vitikultur

Vingårdene er lokalisert i fire regioner av Mendoza, Maipú, Santa Rosa, La Ribera og Vista Flores.

Maipú lokalisert 40 km fra Mendoza by, vinmarkene består av 180 hektar. Druene som dyrkes her er Malbec, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc og Torrontés. Vingården er 100% organisk, sertifisert av Letis.

Santa Rosa ligger sørøst for provinsen. Det er totalt 106 parseller med 475 hektar vinmark. Regionen renges som en av de eldste og har en lang historie innen vindyrking. Druene vokser langs elvebredden og vinene er et resultat av dens innflytelse. Vingården er også 100% organisk, sertifisert av Letis.

La Ribera, Valle de Uco består av 250 hektar vinmark, hvorav 160 er i produksjon. Jordsmonnet har sin opprinnelse fra elven Tunuyan som er svært heterogen og steinete. Klima er priviligert og preget av høyden, flott soleksponering og lave temperaturer. Dette gir vinene stor konsentrasjo, smak av friskhet og markert struktur. Chardonnay, Viognier, Malbec, Syrah m.m. er druetypene man finner her.

Vista Flores, Valle de Uco består kun av 43 hektar vinmark. Denne regionen er preget av dyp sandholdig leire, med et kjølig temperert mikroklima på grunn av sin høyer på 1000 moh. Sortene som dyrkes er hovedsakelig Chardonnay, Malbec, Cabarnet Sauvignon.

Fincas santa julia starosa 5

Santa Rosa

Fincas santa julia maipu 1

Maipú