Bod. y Viñedos Verum

Bodegas Viñedos Verum ligger i Tomelloso, en by i La Mancha og er den største vinproduserende regionen. Eiendommen er fylt med praktfulle gamle vinstokker av lokale druesorter - Tempranillo og Airéb. Vingårdene som eies av López-Montero-familien sprer seg over 250 hektar, hvorav 45 er på fordelt på fire ulike eiendommer.

Familia5 768x512

Om Bod. y Viñedos Verum

Helt tilbake til 1788 har familien López-Montero holdt på med vinproduksjon. i 1963 etablerte Juan Antonio Lopez Ramirez og Maria Victoria Montero Altosa, en vingård og destilleri som i dag lager både vin og brennevin.

Allerede i 2005 opprettet Maria Victoria sammen med datteren Maria Belén Verum Wineries og Vineyards. Merket omfatter vinene til López-Montero-familien fra de finestene vingårdene og jordsmonnet på deres eiendommer.

Vinedos 2

Vitikultur

Familien eier fire forskjellige vingårder:

  1. Casa Ramiro. Denne eiendommen består av sandjord jordsmonn og dyrker hovedsakelig hvite druesorter - Chardonnay, Sauvignon Blanc og Gewürztraminer.
  2. Los Arcángeles. Her produserer det hovedsakelig utenlandske druesorter, Merlot, Cabarnet Sauvignon, Syrah, Cabernet Franc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Petit Verdot og Gewürztraminer.
  3. Las Tinadas. På denne gården plantes hovedsakelig de lokale druesortene
  4. El Romeral. Her fokuseres det på å gjenopprette regionale og minoritetsdruer.

I Tomelloso ligger på det catillianske platåeet på det iberiske halvøy, i en høyde på 600 moh. Klimaet består av lite nedbør som ikke overstiger 250 mm og har rikelig med sol. Dette klimaet sammed med den kalkrike jordsmonnet gjør det till et ideelt sted å dyrke vindruer. Takket være til optimale forholdene har produsenten implementrert økologisk dyrking for alle deres druesorter. 

La tierra 11
Inicio Galeria 3