Ch. De Corcelles S.A

Château de Corcelles er en famileeiendom som strekker seg over flere århundrer. Dagens eiere familien Richard overtok denne prestisjefylte eiendommen i 1984 med hensikt å lage gode viner på en fantastisk beliggenhet.

Side 14 15 Corcelles Ch de Corcelles 3 1 scaled

Om Château de Corcelles

Châteauet har vært oppført som en nasjonal kultarv siden 4. februar 1927. Eiendommen består av 92 hektar med vinstokker spredt over Beaujolais, Beaujolais-Villages og Brouilly. Største andelen vindruer som dyrkes er Gamay og en veldig liten andel Chardonnay, kalt Beaujolais Blanc. Kombinasjonen av høyde på 400 moh, eksponering fra sør til sør-øst, jordsmonnet av granitt gir de beste forutsetningene for druehelse og modning. Vingården har en høy andel gamle vinstokker med en gjennomsnittsalder på 40 år.

Jordsmonn

Beaujolais skiller seg fra de andre Burgund-appellasjonene. Jordsmonnet har til dels stort innslag av granitt, som gir et surt jordsmonn, til forskjell fra det mer kalkrike og baskiske jordsmonnet lengre nord. Hos Château de Corcelles produseres det hovedsakelig kun Gamay-druen. Denne druen gir ofte lette lyse og saftige beaujolaisviner. Gamay kan også vise kraft, fasthet, mørk fruktighet og dybde, noe man finner i Cru området Bouilly.

Side 14 15 Corcelles Ch de Corcelles MANQUE AUTORISATION PRP 3811 Studio Erick Saillet 768x512
Side 14 15 Corcelles vue brouilly