Dom. Joseph Voillot

Domaine Joseph Voillot ligger i Volnay, en liten vinlandsby noen få kilometer fra Beaune. I 6 generasjoner har de dyrket 8 hektar med vinstokker som strekker seg over kommunene Meursault, Volnay, Pommard og Beaune.

Joseph Voillot

Om Dom. Joseph Voillot

På slutten av 1940-tallet ble Domaine Joseph Voillot født. Joseph begynte å tappe sine egne viner til da hadde blitt solgt til de store negociantene i Beaune. Hans svigersønn, Jean-Pierre Charlot tok over virkosmheten på 1990-tallet og bygde på det gode ryktet til dette store Volany-domenet. I dag styrer Jean-Pierres nevø, Etienne Chaix eiendommen. 

Godsets 13 appellasjoner er alle produsert med like stor omhu i den reneste burgundiske tradisjon med respekt for deres terroirer. Guidet av erfaringene fra tidligere generasjoner og motivert av ønsket om å videreføre tradisjoner til neste, har de som mål å sikre Josephs arbeid og kvaliteten på vinene.

Vignoble 1

Vitikultur

Integrert landbruk er en ommfattende, men viktig tilnærming Domaine Joseph Voillot prioriterer sterkt. Denne praksisen er en del av ethvert inngrep i alle parsellene i vinmarken , og fokus på å alltid ta de beste avgjørelsene med tanke på miljøet.

Parsellene på eiendommen høstes utelukkende for hånd av et team på rundt 60 personer, hovedsakelig Voillot-familien og deres venner. Druene gjennomgår sin første strenge sortering i vingården før de fraktes raskt til vingården. Om nødvendig utføres en andre sortering på vibrasjonsbordet.

Vigne 4
Vigne 6

Vinifikasjon

Vinifisering av deres rødviner utføres på tradisjonell måte. Etter total avstilking legges innhøstingen i kar for å maserere i mellom 14 og 18 dager i gjennomsnitt. For å produsere deres hvite viner presses druene hele. Etter moderat pressing skjer alkoholgjæring i kar.

Fermenteringen foregår helt fra villgjæren til hver pakke, noe som betyr at terroirets identitet reflekteres trofast. De bruker mellom 10 og 15 % nye fat for modning av vinene.

Vigne 5
Cave 2