Dom. Pierre Labet

Med sine 5,48 hektar vinmark i selveste Clos de Vougeot, er Ch. de La Tour den klart største eieren av denne legendariske Grand Cru marken i Burgund. Dette utgjør om lag 11 % av hele appellasjonen. Domenet har rykte på seg for å være en av de aller beste produsentene, og parsellene, som er opparbeidet fra etableringen i 1890, har premium beliggenhet og kompletterer hverandre. Dette bidrar til at man lykkes å lage en solid blend årgang etter årgang.

Clos4

Om Dom. Pierre Labet

Labet var en av de første vindyrkerne i Clos de Vougeot som dyrket økologisk, fra 1992. Vinifikasjon skjer normalt med hele klaser, uten avstilking. Unntak har vært for 1985 hvor alt ble fermentert uten stilker, og i årene 88, 89 og 90 ble det delvis avstilket. Spontanfermentering på betong. Vinene tåler mye ny eik under modningen, 50 % nye fat for cuvée classique og 90-100 % for Vielles Vigne, lett toastet. Ingen klaring eller filtrering før tapping. Ch. de La Tour er definitivt old school Burgundy, og takler flaskemodning svært godt.

Entonnage CDLT

Fra Clos de Vougeout tappes det tre ulike cuvéer: en standard Clos de Vougeot, en vielles vignes samt en "Hommage à Jean Morin". De to sistnevnte er en seleksjon fra en 1 ha stor parsell plantet tilbake i 1910. Forskjellen på de to er at "Hommage à Jean Morin" er laget av frukt fra det tidligste skuddet på planten, altså en utvalgt klase fra hver plante. Labet sier selv om stilen til hans Clos de Vougeot har elegansen til en Musigy, kraften til en Grands-Echezeaux og finessen til Echezeaux.

With whole bunches I think I’m making pre-World-War 2 wines with modern techniques and equipment, these are wines to age. Today we growers are trapped in a mouse or rat-trap, many customers today want grand crus, but to drink today! I think by our technique, though you still have to wait for some maturity, I think the curve of aging is more straight-forward. - François Labet

Vendange18

Edoard Labet

Francois Labet overtok etter sin far Pierre Labet i 1994, og dag er også sønnesønnen til Pierre, Edoard Labet, med i både vinmark og kjeller. Familien Labet besitter også vinmarker i Beaune, samt driver en liten negociant-virksomhet. Vinene her selges under to ulike etiketter; Domaine Francois Labet og Domaine Pierre Labet. Vinifikasjonen av disse ulike cuvéene skjer med samme møysommelighet som for selveste Ch. de La Tour, men med noe mer balansert eikebruk, naturligvis. 

Endelig har familien nye prosjekter på gang, med både en Pinot Noir fra Korsika og ikke minst i California, Santa Rita Hills; her lager de små kvanta av Chardonnay og Pinot Noir under Domaine Jean Francois fra vinmarken Sanford & Benedict.

Meursault Les tillets
Ch tour 05 father and son Labet