Familia Zuccardi

Familia Zuccardi er en familiedrevet vingård som ble etablert av ingeniøren Alberto Zuccardi i 1960. Vingården ligger i Mendoza, ved foten av de mektige Andesfjellene. Tre generasjoner senere, er det nå Sebastian Zuccardi som er vinmaker og leder for en svært spennende utvikling vingården har hatt de siste årene.

Turismo gal7 1024x630

Om Zuccardi

Sebastian er en visjonær med et brennende engasjement for å granske jordsmonn. Han kartlegger hvilke druer som trives best hvor, samt hva slags behandling og oppfølging vinstokkene får i vinmarken. Dette har utviklet seg til et forskningsprogram hvor hver millimeter av vinmarkene familien Zuccardi eier blir saumfart. Hans mål er ikke å lage perfekte viner, men viner som tydelig har en identitet og viser hvor de kommer fra. Terroir er blitt et viktig begrep også i Argentina og Sebastian ble av DECANTER omtalt som en av fem mest innflytelsesrike personligheter innen Argentinsk vinproduksjon.

Det er ingen tvil om at Sebastian og temaet hans gjør mye riktig. Vinene oppnår høye poengscoringer over hele verden. Den nye vinstilen både hos Zuccardi og i Argentina generelt viser at fremtiden er lettere, friskere, fruktigere og mer terroirdrevne viner.

Sebastian zuccardi 3

Sebastian Zuccardi