François Lurton

François Lurton er et kjent navn i vinverden, ikke minst takket være sin fremgang med druen Sauvignon Blanc i storsuksessen Les Fumèes Blanches. François representerer den fjerde generasjonen vinprodusenter i familien-Lurton, som har laget viner i Bordeaux siden 1897.

200519 DFL 0471

Om François Lurton

Etter drøye 25 år i vinverdens toppskikt er François Lurton fremdeles like aktuell. Vin som sysselsetting var kanskje selvsagt med tanke på pappa André - en levende legende i vinverden. På slutten av 80 og 90 tallet jobbet François som flying winemaker i Argentina, Chile, Spania og Frankrike. Gjennom dette arbeidet så han et enormt potensiale også utenfor Frankrike. Han begynte å kjøpe vinmarker og bygge opp nye vingårder. Pionerånd og hardt arbeid har gitt suksess og i dag lager han vin med stor suksess i fire land.

På Domaine Les Fumees Blanches har de gjennom flere år dyrket vinmarkene etter økologiske prinsipper. Alt vinmarks arbeid er innrettet mot å aktivere de mikrobiologiske prosessene i jorden for å få fram den unike karakteren på hver enkelt parsell. Druene dyrkes i Côtes de Gascongne, dette området er kjent for dyrking av grønne druer.

LURTON OCT 20 V2 4009
200519 DFL 1132

Nyeste produkter fra François Lurton: