Gancedo

Gancedo er et familiedrevet vinhus som tror på at kvalitetsviner blir laget I vinmarkene, og eier alle vinmarkene som blir brukt i vinene deres. På denne måten kan de best kontrollere og sikre det høye kvalitetsnivået.

Foto4

Om Gancedo

Opp gjennom årene har Gancedo sikret seg en serie av gamle vinmarker I Bierzo fra familier som ikke lenger hadde mulighet til å drive i vinmarkene selv, men som ønsket at noen tok over driften for å holde vinstokkene ved like og med det sørge for videre drift. Restaurering av gamle vinstokker er en av hovedoppgavene Gancedo har gjennomført, alltid søkende etter de beste beliggenhetene, med unikt jordsmonn og riktig helning. Dette for å sikre kvalitet I vinene i mange år fremover. 

På samme tidspunkt har de også plantet nye vinmarker. Siden 2016 har de plantet 25 hektar ned Godello og et hektar med Doña Blanca, og podet ny Mencía og Godello over på gamle rotstokker fra mindre relevante druetyper. Siden 2016 har de plantet 25 hektar med Godello og et hektar med Doña Blanca, og podet ny Mencía og Godello over på gamle rotstokker fra mindre relevante druetyper. Dette har blitt gjort med bruk av kloner fra deres egne parseller, nøye selektert fra de eldste og beste vinstokkene.  

vinstokk

Vitikultur

I dag eier Gancedo over 600 parseller og 85 hektar vinmark I de antatt beste områdene I Bierzo. Her finner du også et unikt landskap, til og med ruiner fra romerne. Mencía-vinstokkene kan bli opptil 100 år gamle og Godello opptil 120 år gamle. Alle vinmarkene er lokalisert høyt I kjøligere klima, fra 450 til 800 moh. Jordsmonnet varierer fra parsell til parsell, fra kalkholdig jordsmonn til kalkstein, leire og noen steinete plotter. Det er kompleksiteten og diversiteten i dette jordsmonnet som gjør Gancedos viner såpass unike.

All produksjon kommer fra egne vinmarker, som fra 2022 alle er sertifisert økologiske, en utfordring I en region med fuktighet og kjøligere temperaturer. Gancedo er med dette en av de eneste økologiske produsentene i regionen.

vinmarkene i gancedo