Hillcrest Wines Ltd

Black chalk winery er en nykommer som holder til i Test Valley, Hamp¬shire – omtrent en times kjøretur sør-vest for Heathrow i retning Southampton. Her har de ikke bare det omtalte kalkjordsmonnet, men også et klima som er helt perfekt for å lage karakterfulle musserende viner.

Black Chalk 3

Om Hillcrest Wines Ltd

Vinmakeren Jacob Leadley laget vin i Champagne og på New Zealand før han flyttet hjem til UK og etablerte Black Chalk. Etter flere års arbeid i vinmarkene, presenterte han 2015-årgangen til strålende mottakelse i engelsk vinpresse.

Black Chalk winey og Hillcrest Wines består av 12 hektar med vinmarker på tre steder i Test Valley, Hampshire og Black Chalk.

Black Chalk 2

Vinene

Den berømte Kimmeridge-kalken som gir så presise aromabilder i Chablis og Champagne finnes også langs den sørlige kysten av England. Forutsetningene er altså til stede for å lage musserende viner som kan sammenlignes med de aller beste.

Black Chalk Classic er laget av Chardonnay (45%), Pinot Noir (23%) og Pinot Meunier (32%). Det meste av vinen førstegangs gjæres på ståltank, men det er også en andel som fermenterer på gamle eikefat for å tilføre fylde. Etter andregangs gjæring på flaske ligger vinen to år på gjærcellene før degorsjering.

Black Chalk Wild Rose er laget av Pinot Noir 21%, Chardonnay 32%, Pinot Meunier 47% Alt dyrket på kalkjord som i Champagne. Hoveddelen førstegangs gjæret på ståltank, en del i gamle eikefat. Andre gjæring på flaske, og ligger der to år på gjærcellene før degorsjering

Black chalk grapes
Black chalk