Jules Lebegue

Jules Lebègue er blant de eldste vinhandlerne i Bordeaux med røtter fra 1600-tallet og i 1861 etablerte Jean-Louis-Paul Lebègue sitt Wine Shipping Company i London, for å selge vin til England og dets kolonier.

Om Jules Lebegue

På 1870-tallet investerte de i flere vinmarker i Bordeaux samtidig som Jules Jadoin ble en del av familien. Utover 1900 tallet vokste vinhandelen og selskapet delte seg i to hvor Jules Lebegue ble skilt ut som en dedikert negociant og eiendommene med vinmark ble skilt ut i andre selskaper.

Jules Lebegue forble familiedrevet frem til slutten av 1900-tallet før det skiftet eiere og senere ble værende hos JeanJean-familien, som senere etablerte AdVini.

På 2020-tallet har Jule Lebegue utelukkende negociantvirksomhet og tapper all vin på eget tapperi i Libourne. Vinhuset er i dag fokusert på bærekraft og samtlige viner er bærekraftsertifisert med HVE3, Økologisk eller Biodynamiske sertifiseringer. Samtidig jobber de med reduksjon av sulfitt og har vært i forgrunn på salg av Bordeauxvin laget uten tilsatt sulfitt.