La Guardiense

La Guardiense ble grunnlagt i 1960 av 33 visjonære bønder som slo seg sammen for å produsere vin av høy kvalitet. Ved å danne et kooperativ kunne disse bøndene samle ressurser, og i dag dryker over 1000 medlemmer over 1500 hektar med vinmark.

Other harvest min

Om La Guardiense

La Guardiense holder til i Campania, Sannino. Denne regionen er dekket av snøbakte fjell, olivenlunder, romerske ruiner og gamle vingårder med eldgamle, lokale druesorter. Sannio DOC er en av de største vinregionene i Campania. 

Grekerne besatte det vi i dag kjenner som den italienske regionen Campania for rundt regnet 3000 år siden. Dit brakte de med seg greske druetyper og gresk "know-how" - og forbløffende nok så er det de samme druetypene som benyttes i regionen den dag i dag - med Aglianico, Falanghina, Greco og Fiano som er de mest kjente. 

Premium-uvalget av viner produsert av La Guardiense er inder kooperativets-merke, Janare. Ordet Janare betyr "hekser" på den lokale dialekten, som hyller en gammel og lokal folketradisjon som referer til de hekselignende åndene i Beneventos historie. Vinene Janare ble opprettet i starten av 2000 for å fremme de lokale druene i Campania, Falanghina og Aglianico. 

Night harvest min 1024x683
Cantina la guardiense 11046