Maison Champy

Maison Champy ble etablert i 1720 og er det eldste vinhuset i Beaune som fortsatt er i drift.

26102016 0010 light

Om Maison Champy

Champy har sin vinkjeller, vinifikasjon og kontorer i lokaler tegnet av Gustav Eiffell i sentrum av Beaune. De historiske lokalene ligger noen steinkast fra Hospice des Beaune og gir kort reisevei for druene som plukkes i Champy sine vinmarker i Côtes de Beaune. 

Dimitri Bazas er sjefsvinmaker hos Champy. Han er opprinnelig fra Hellas, men flyttet til Burgund i 1991 og jobbet som konsulent frem til han ble fast vinmaker hos Champy i 1999.

Etter over tretti år i Burgund har Dimitri inngående kjennskap til både vinmarker og vinmakere i Burgund, noe som gjør at han får god tilgang på druer fra de beste plottene der Champy ikke selv har vinstokker.

Maison Champy sin hovedvekt av vinmarker er i Pernand-Vergelesses vis a vis Corton åsen. Champy har parseller i flere av 1-cru vinmarker som Les Vergelesses, Ile des Vergelersses, En Caradeux samt i Clos de Bully, som er en av de eldste vinmarkene i Burgund (1158).

Filosofi

Dimitri sin filosofi er å støtte vinrankene til å gi best mulig fruktkvalitet og deretter forsiktig vinmaking som er veldig lik for alle parsellene, slik at terroir-preget kommer tydelig frem.

Dimitri Bazas2

Sjefsvinmaker Dimitri Bazas

Vitikultur

Maison Champy har 21 ha med vinmarker i Côte de Beaune fra Volnay til Corton, med hovedvekt på Pernand-Vergelesses. Alle vinmarkene driftes etter bærekraftige prinsipper og i løpet av 2023 vil halvparten være sertifisert økologisk, mens resterende er i overgang til HVE3 eller økologisk. I tillegg til druer fra egne vinmarker, lager Champy også vin av innkjøpte druer. Champy bruker flere av prinsippene til Rudolf Steiners lære om biodynamisk drift og vinifiering.

Vinifikasjon

Maison Champy høster alle druer for hånd og vinifierer på tradisjonelt vis med forsiktig ekstrahering (cold soak) før fermentering på gamle burgundfat. I årganger der kvalitet på drueklasene tillater det brukes 30% -100% hele klaser.


Corton hills

Vinmarken i Corton

26102016 0224 light

Nyeste produkter fra Maison Champy: