Moillard

Maison Moillard tilbyr et rikt utvalg av Burgundviner, røde, hvite eller rosé, fra regionale, Village eller Premier Cru-appellasjoner, samt en rekke Crémants de Bourgogne for de som elsker fine bobler. Hospices-utvalget tilbyr deg de beste vinene fra Hospices de Beaune, Beaujeu og Nuits-Saint-Georges

Caveau moillard nuits saint georges

Historie

Arkivene i Nuits-Saint-Georges vitner om at Moillard-familien allerede eide vingårder før den franske revolusjonen. I 1848 giftet Symphorien Moillard seg med Marguerite Grivot, og det var hennes familie som eide vinstokkene. Etter hvert som den nye virksomheten utviklet seg, ble vinen bragt med det første toget på den nye linjen som gikk mellom Paris, Lyon og Marseilles ("P.L.M.") og kom frem til en belgisk notarius til Nuits-Saint-Georges i 1850. Han ble Symphorien Moillards første internasjonale kunde. Etter å ha smakt på vinen fra Moillard, ble notaren så begeistret at han overtalte Symphorien til å sende et utvalg av disse Bourgogne-vinene til ham i Belgia. Dette ble starten på Moillards virksomhet med handel og første eksport av vin. Den nye virksomheten krevde mye kunnskap om lagring av vin. Dette skapte grunnlaget for Moillards ekspertise rundt vinifikasjon og aldring for å oppnå viner i høy kvalitet.

Moillard car
Vins rouges

Grands Crus fra Moillard

Grands Crus-viner fra Burgund representerer noe av det beste i denne regionen. En prestisjefylt AOC-betegnelse som samler kjente navn fra vingården i Burgund: Corton, Corton Charlemagne, Chablis, Bonnes Mares og Clos de Vougeot. Emblematiske plott for symbolske viner, kuttet for å følge de fineste kulinariske forberedelsene.

Maison Moillard tilbyr et rikt utvalg av Burgundviner, røde, hvite eller rosé, fra regionale, Village eller Premier Cru-appellasjoner, samt en rekke Crémants de Bourgogne for de som elsker fine bobler. Hospices-utvalget tilbyr deg de beste vinene fra Hospices de Beaune, Beaujeu og Nuits-Saint-Georges.

  • BATARD MONTRACHET 
  • CHABLIS 
  • CORTON-CHARLEMAGNE
  • CHASSAGNE-MONTRACHET 1ER CRU - Les Embasées 
  • CHASSAGNE-MONTRACHET 
  • CLOS DE LA ROCHE 
  • CHAMBOLLE-MUSIGNY

Nyeste produkter fra Moillard: