Nepenthe Wines

Vinregioner kan vel knapt bli vakrere enn de er i Adelaide Hills hvor Nepenthe Wines holder til. Buktende vinranker mellom høyreiste og velduftende eucalyptustrær, og med nærhet til en kjølende vind fra havet så er frholdende glimrende for å dyrke vin i verdensklasse.

Nepthenehills

Om Nepenthe Wines

Nepenthe ble etablert i 1996, visjonen var om å bli en av regionens benchmark-vinprodusenter. Vinhuset er lokalisert i mangfoldige Adelaide Hills, landskapet skaper en rekke mikroklimaer der frukthager, gårder og vingårder tar utfordringen med å temme landet. 

Klimaet her gjør at en rekke druesorter kan trives, noe som resulterer i en mengde forskjellige vinstiler. Deres karakteristiske kjølige klimavarianter - Sauvignon Blanc, Chardonnay og Pinot Noir - trives spesielt i den lange, sakte vekstsesongen, og gir frukten tid til å utvikle mer komplekse smaker og aromaer. Nepenthe består av tre forskjellige vingårder, Balhannah, Charleston og Hahndorf. 

Our poeple james 644x644

Vinmaker James Evers

View from the verandah

"Adelaide Hills-regionen er ekstremt spennende for meg som vinmaker på grunn av sin mangfoldige topografi. Med så mange mikroklimaer får jeg jobbe med en fantastisk palett av varianter samt en rekke litt forskjellige smaks- og stilprofiler innenfor hver variant avhengig av hvor i The Hills de er hentet.

Dette tillater meg å lage viner med stor kompleksitet ved å blande disse pakkene eller lage viner som er en sann markør for det lille området de kommer fra. Å kunne ha de fantastiske valgene utenfor regionen er det som gjør jobben min så spennende og givende." - James Evers, Vinmaker hos Nepenthe Wines

Nepenthe Barrell R Oom Kelly image

"Cellar Door" hos Nepthene Wines, Balhannah vingård