Odfjell Vineyards

Navnet Odfjell er for mange synonymt med shipping. Fra regnfylte Bergen reiste Dan Odfjell Sr til Chile og kjøpte i 1982 en fruktfarm hvor det også var noen få vinmarker. Etter noen år besluttet han seg for å satse helhjertet på vin. Første årgang med druer til vinproduksjon ble høstet i 1998. I dag har Odfjell 12 spennende viner på Vinmonopolet!

Fjording og vineriet

Dan Sr har nå trukket seg tilbake og nyter livet som pensjonist og det er sønnene Laurence og Dan Jr som har overtatt roret. I dag har Odfjell 100 hektar vinmark og alt dyrkes og produseres biodynamisk. Det er stort fokus på bærekraftig produksjon. De fleste vinene har lettvektsflasker som veier kun 390 gram, noe som gir et lavere CO2-avtrykk under transport.

Familien har også importert fjord-hester fra Norge og driver oppdrett. Hestene brukes i vinmarkene hvor de både beiter gress og ugress, samtidig bidrar med naturlig gjødsling.

Vinmaker er Francisca Palacios. Hun er født i Santiago og utdannet agronom og ønolog på Universidad de Chile. Det er Carmenère, opprinnelig fra Bordeaux, som er Chiles nasjonal-drue. Cabernet Sauvignon, en av verdens mest populære druer, er også veldig viktig. I Cauquenes-dalen er det over 100 år gamle vinstokker med Carignan-druer i det leirbaserte jordsmonnet. Uten vanning blir utbyttet naturlig lavt og konsentrasjonen i druene gir komplekse og intense viner.

Det blir ofte sagt at Chile er et paradis for vinranker med sitt perfekte klima sentralt i dette lange landet. Kjølige vinder fra havet og Humboldt-strømmen som kommer opp fra Antarktis holder fukt borte i vinmarkene. Det gjør at økologiske viner kan produseres og alle viner fra Odfjell Vineyards er både økologisk sertifisert og veganske.

Francisca Palacios Winemaker

Vinmaker Francisca Palacios

Nyeste produkter fra Odfjell Vineyards: